Zlín: Místo pro relax s jezírkem. Na Jižních Svazích

04.06.2018 15:16

Jezírko se zpevněnou kamennou plochou určenou k relaxaci, přes které povede lávka, zátěžový trávník, stromy – na části území v Centrálním parku na Jižních Svazích vznikne nové odpočinkové místo. Aktuálně je hotova studie, samotná výstavba by se mohla uskutečnit v roce 2020.

Zlín: Místo pro relax s jezírkem. Na Jižních Svazích
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Půjde o místo pro odpočinek či relaxaci. Že ho lidé v této lokalitě chtějí bylo patrné i v anketě, kterou jsme před časem uspořádali k budoucímu využití sousední plochy po „torzu,“ připomněl náměstek primátora Bedřich Landsfeld hlasování prostřednictvím Magazínu Zlín a webu www.zlin.eu, ve kterém se pro odpočinkovou zónu s vodním prvkem vyslovilo nejvíce lidí.

Zmíněná plocha v Centrálním parku bude mít rozlohu cca hektar. Dominantou bude jezírko s rozlohou 1000 metrů čtverečních, do kterého budou vysazeny malé ryby a žáby, na břehy vodní rostliny. Nádrž nebude určená ke koupání. „Půjde o krajinný prvek, takzvaný vodní biotop, který navíc bude za horka osvěžovat okolí. Posedět bude možné na zpevněné ploše, která u jezírka také vznikne,“ konstatovala Zuzana Hegmonová, zahradní architektka z Odboru městské zeleně magistrátu.

Nádrž bude napájena z podzemního vrtu, počítá se i s využitím dešťové vody svedené z nedalekých bytových domů. „V dnešní době se potvrzuje, že klima během dalších desítek let bude stále teplejší a s minimem srážek, proto je hospodárnost s využitím dešťové vody na místě,“ upozornil náměstek primátora Bedřich Landsfeld. Dodal, že kvalitu vody budou udržovat čerpadla.

Náklady na tvorbu se zatím pouze odhadují. Pohybovat by se mohly ve výši cca 20 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…