Zlín: Mlžící brána před tržištěm je znovu v provozu

25.07.2023 19:26 | Tisková zpráva

Magistrát upozorňuje občany, že se vodní prvek před tržištěm ve Zlíně nezapíná žádným tlačítkem. Vodní mlhu spouští automaticky tepelné a časové čidlo.

Zlín: Mlžící brána před tržištěm je znovu v provozu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Mlžící brána před tržištěm ve Zlíně přestala v minulém týdnu na několik dnů fungovat. Zařízení, které mělo v horkých dnech ochlazovat kolemjdoucí, poškodili lidé svými zásahy do vodních trysek. Od víkendu je zase vše v pořádku.

„Problém se projevil v provozu, kdy do prostoru mlžítka vstupují děti, ale i dospělí a mačkají vodní trysky, až systém poškodí,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast městské zeleně Michal Čížek, pod jehož správu mlžná brána patří.

Město Zlín nyní aktivně hledá možnosti nejúčinnějších variant řešení, které by dalšímu poškozování veřejného majetku zabránily.

„Prozatím jednáme s výrobcem o umístění záslepek spodních trysek, abychom znesnadnili lidem manipulaci. Zároveň k mlžnému zařízení umístíme informaci, že se vodní mlha spouští automaticky podle teploty,“ doplnil Michal Čížek.

Město také upozorňuje občany, že i v případě nezáměrného poškozování, se stále jedná o vandalismus, který působí škodu na městském majetku. Aby zabránilo jeho ničení, v blízkosti mlžné brány umístilo kameru monitorující daný prostor, na který dohlíží Městská policie Zlín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…