Zlín: Na radnici probíhá výměna oken

13.08.2018 16:01

Největší radniční okna v obřadní síni prochází výměnou. Od středečního dopoledne je odborná firma mění za historické repliky.

Zlín: Na radnici probíhá výměna oken
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Výměna nepůvodních oken v obřadní síni probíhá po třiceti letech zejména z důvodu špatných tepelně izolačních vlastností. Budou nahrazena historickými replikami oken původních, včetně kování a později i vnitřních barevných uměleckých vitráží, které vrátí podobu tohoto detailu budovy zlínské radnice do původního vzhledu z roku 1923,“ popsal Pavel Vařák, vedoucí oddělení vnitřní správy.

Výměna starých oken probíhá za dohledu pracovníků památkové péče a měla by být hotova do konce října 2018. V dalších etapách by pak podle plánu měla následovat výměna zbývajících oken, rovněž za historické repliky a to z vnitřní i vnější strany budovy.

Cena za dílo je u této akce 1,9 mil. Kč bez DPH. Výměnu oken provádí dodavatelská firma Javorník-CZ-plus, kterou statutární město Zlín vybralo z výsledků veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.