Zlín: Obchodní prostory na Kvítkové projdou rekonstrukcí

21.03.2021 7:35

Dlouhodobým záměrem města Zlína je oživení centrálních části města. K tomu mají sloužit i úpravy a rekonstrukce městských objektů. Aktuálně je v přípravě rekonstrukce obchodních prostor na ulici Kvítková v domě s čísly 4122 až 4124.

Zlín: Obchodní prostory na Kvítkové projdou rekonstrukcí
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Je to další krok, kterým se snažíme naplňovat naši dlouhodobou vizi živého a fungujícího centra města Zlína. Aktuální stav přízemního parteru na Kvítkové ulici je tristní. Těší mě, že rada města Zlína rekonstrukci těchto jednotek podpořila. Máme už prováděcí projekt na rozdělení této zatím jednolité plochy na šest samostatných nebytových jednotek. Výrazně tak zkultivujeme jak samotné jednotky, tak i část ulice Kvítkové. Tento prostor dosud nebyl nijak členěn a byl pronajímán jako celek, což nebylo pro město ani pro zákazníky nijak výhodné. Výsledkem by měla být atraktivní nákupní a odpočinková plocha, kde bude umístěna např. kavárna, cukrárna, pekařství nebo květinářství. Byli bychom rádi, kdyby tento prostor byl stejně atraktivní jako např. kavárna na Malé Scéně. Prostor by měl mít i svoji malou venkovní zahrádku a rozmístěné květináče, podobně jako u obchodního domu. Zároveň bychom chtěli, aby měly prostory z vnějšku jednotný vizuální styl. Budeme rádi, pokud se na nás budou zájemci o tyto plochy obracet se svými nápady,“ vysvětlil Pavel Brada, náměstek primátora pro oblast městského majetku a rozvojových ploch.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Nové prostory budou mít výměru od 45 do 132 metrů čtverečních. Největší jednotka bude připravena na provoz kavárny či bistra. Aby mohla rekonstrukce začít v létě, obdržel stávající nájemce již výpověď.

Tato rekonstrukce naváže na podobnou akci, kdy město Zlín začalo v loňském roce realizovat rekonstrukci nebytových prostor v domě Dlouhá 94. Dosavadní nájemci v prostorách působili několik desítek let a standard se za tu dobu velmi proměnil.

„Prostory na Dlouhé 94 byly skutečně v havarijním stavu. Museli jsme přistoupit ke kompletní rekonstrukci prodejen. Kompletně jsme vyměnili výlohy, upravili jsme vnitřní členění, rozvody, odstranili jsme podhledy a doplnili nové osvětlení. V jednom prostoru jsme renovovali původní podlahu z 30. let. Jedná se úplné centrum města a jsme přesvědčeni, že i tato rekonstrukce přispěje k oživení Dlouhé ulice. Ve spolupráci se společenstvím vlastníků pak zároveň připravujeme větší revitalizaci v sousedních objektech,“ doplnil Pavel Brada. Obdobná akce probíhá také v nebytové části bytového domu Broučkova 292, kde vzniknou prostory pro rehabilitace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.