Zlín: Podmínky pro provozování Spiritu se v roce 2018 zjednoduší

07.10.2017 16:50

V roce 2018 by mohla opět zahájit provoz restaurace Spirit, která je součástí Kongresového centra. Zjednoduší se totiž podmínky, za kterých bude možné ji otevřít.

Zlín: Podmínky pro provozování Spiritu se v roce 2018 zjednoduší
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V současné době je Spirit uzavřen, důvodem jsou především extrémně vysoké náklady na provoz, což potvrdily zkušenosti předchozích provozovatelů i nezávislé výpočty, které si město Zlín jako majitel objektu nechalo zpracovat. Z nich například vyplynulo, že při celoročním a každodenním provozu musí restaurace zaplatit na energiích a mzdách částku tři až čtyři miliony korun ročně. Denně tak musí utržit 30 až 35 tisíc korun, aby mohla fungovat.

Případné obnovení provozu restaurace komplikuji také podmínky, které souvisí s dotací na její výstavbu. „Jsou určitým způsobem omezující. Kvůli nim nedávno ukončil jednání jeden z potencionálních zájemců. Nicméně tyto podmínky spojené s dotací platí už jen do konce tohoto roku, což nám otevírá pro rok 2018 nové možnosti a zvyšují šanci na nalezení nového provozovatele,“ prohlásil náměstek primátora Jiří Korec, který se tímto problémem zabývá.

Restauraci Spirit navrhla architektka Eva Jiřičná, která je autorkou i Kongresového a Univerzitního centra. Poprvé otevřena byla v roce 2010.

Přestože je Spirit uzavřen, občerstvení návštěvníků koncertů Filharmonie Bohuslava Martinů je zajištěno. Otevřeny jsou během nich bary na obou podlažích Kongresového centra. „Fungování barů je zajištěno, na celou koncertní sezonu, tedy do konce června příštího roku,“ ujistil Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…