Zlín: Radnice se nadále otevírá lidem. Chystají se besedy na webu

15.02.2011 17:15

Zveřejňování průběhů a výsledků většího množství veřejných zakázek než v minulých letech, přímé televizní přenosy a poté záznamy z jednání zastupitelstev, Magazín Zlín otevřený občanům i opozici. To jsou novinky, kterými současné vedení města přispívá k lepšímu informování veřejnosti o dění na magistrátu.

Zlín: Radnice se nadále otevírá lidem. Chystají se besedy na webu

"Chceme být transparentní, maximálně otevření, nic neskrýváme. Před volbami jsme slíbili, že se takhle budeme chovat a teď to plníme. Lidé mají právo dostat maximum informací o nás, naší práci i o dění na úřadech," prohlásil za koalici TOP 09/STAN, M.O.R., KDU-ČSL a ZHN náměstek primátora Ondřej Běták. Sám jde příkladem a rozhodl se veřejnost informovat o tom, že s manželkou zaplatil zálohu na kupní cenu za byt na Jižních svazích. "O takto důležitých rozhodnutích by měl informovat každý politik, jsme placení z veřejných peněz. V mém případě to platí dvojnásob, protože mám na starosti mimo jiné právě bytovou problematiku ve Zlíně," konstatoval.

Bětákovi informovali o snaze pořídit si vhodnější bydlení hned po příchodu na radnici. V průběhu ledna si vybrali z nabídky umístěné na internetu byt na největším zlínském sídlišti, v domě, který postavilo město za pomocí dotace a záloh od budoucích majitelů bytů. "Jedna z nájemnic se stěhuje k příteli do Otrokovic, takže jsme se dohodli na finančním vyrovnání a převzali závazky k tomuto bytu, včetně nájemní smlouvy. Jakmile to půjde, byt stejně jako ostatní nájemníci odkoupíme do vlastnictví," sdělil Běták. Dodal, že k finančnímu vyrovnání s předchozí nájemnicí rodina použila úspory ve výši několik stovek tisíc korun, zbytek potřebné částky si zajistila ze dvou stavebních spoření a peněz získaných prodejem bytu, který dosud vlastnila.

Ve snaze zajistit občanům maximální informovanost chystá v současné době vedení magistrátu další novinku: internetové diskuze na městském webu www.zlin.eu. Jejich princip bude takový, že lidé budou moci posílat několik dnů své dotazy konkrétnímu radnímu a ten na ně poté v jeden den odpoví. Otázky i odpovědi budou na webu zveřejněné. "Kdy bude možné posílat otázky a kterému radnímu, to vše se s předstihem občané dozví na našem webu. Víme, že obyvatele města trápí celá řada otázek a potřebují na ně dostat odpovědi. Právě proto chystáme tyto besedy," doplnil Běták, který bude jako první z radních v této diskuzi odpovídat na otázky veřejnosti.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…