Zlín: Rekonstrukce Obchodního domu. Vylepší se i parkoviště

14.03.2018 19:47

V souvislosti s probíhající rekonstrukcí Obchodního domu započaly přípravné práce na obnově prostranství mezi Obchodním domem a Tržnicí. Tato v současnosti nevzhledná asfaltová plocha bude upravena tak, aby důstojně reagovala na proměny ve svém okolí.

Zlín: Rekonstrukce Obchodního domu. Vylepší se i parkoviště
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Půjde o renovaci současného nevyhovujícího stavu, výraznou změnou bude především výměna povrchů a změna rozmístění parkovacích stání. Plocha bude i nadále využívána pro parkování, počet stání zůstane podobný jako dnes, místa však budou komfortnější. Zásadně se změní prostor pro chodce, který bude zřetelně vymezený a tím i bezpečnější. Bude také prodloužena cyklostezka podél budovy Tržnice a dojde k osázení stromů,“ konstatoval za radnici primátor Miroslav Adámek.

Plocha bude i nadále univerzálně využitelná také pro jiné účely, například v době festivalů a Barum rally. „Pokud půjde vše podle plánu, prostor začne sloužit obyvatelům města ještě v průběhu tohoto roku,“ doplnil Ivo Tuček, vedoucí Oddělení prostorového plánování magistrátu.

Obnova prostranství probíhá ve spolupráci s investorem rekonstrukce a majitelem  Obchodního domu. „Připravované zvelebení parkoviště jedině vítáme. Lepší a celkově hezčí prostředí určitě ocení nejen zákazníci obchodního domu, ale i kolemjdoucí a také návštěvníci doprovodných akcí, které chystáme. Věřím, že se díky všem investicím stane tato část města skutečně přitažlivým a atraktivním místem, které bude lákat k návštěvě všechny generace,“ uvedl Radovan Pilich, jednatel společnosti Prior.

Rekonstrukce Obchodního domu je aktuálně v plném proudu. Během podzimu a zimy proběhly nutné bourací práce a současně práce na novém plášti budovy, kde byla původní nevzhledná okna nahrazena novými, která svými rozměry respektují původní vizi architekta Františka Lydie Gahury. S příchodem jarních měsíců začala výstavba nové jižní přístavby, poté již přijdou na řadu dokončovací práce a interiéry. „Pokračujeme podle původního časového harmonogramu. Stále platí, že otevření dvou spodních podlaží obchodní pasáže plánujeme na konec prázdnin,“ doplnil Radovan Pilich.

Největším nájemcem prostor v novém obchodním domě se po rekonstrukci stane zlínská společnost HP TRONIC. Ta již dříve oznámila, že sem přesune sídlo a ve vyšších poschodích zřídí kanceláře pro čtyři stovky zaměstnanců. V další fázi pak v nejvyšších patrech připravuje i projekt wellness centra, zážitkové restaurace a hotelu, v němž zúročí mnohaleté zkušenosti z provozování Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. „Navíc jsme se rozhodli obsáhnout také část prostor obchodní pasáže, kde plánujeme atraktivní, ve Zlíně dosud ojedinělý gastronomický koncept v duchu zdravého životního stylu. V současné době už dáváme dohromady tým pracovníků a nadšenců do tohoto typu gastronomie. Koncept bychom již brzy chtěli představit veřejnosti,“ prozradil generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla, který bude ředitelem a odborným garantem zlínského podniku.

Kromě toho se do obchodní pasáže vrátí i supermarket Billa, který měl v obchodním domě prodejnu již před rekonstrukcí, a nově přibudou další podniky a obchody, například DM drogerie či pivnice značky Budvar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…