Zlín: Šéf strážníků je v čele kolegia městských policií v ČR

30.05.2015 6:28

Předsedou Kolegia ředitelů Statutárních měst a Hlavního města Prahy, které koordinuje činnosti městských policií v ČR, byl zvolen Milan Kladníček. Prestižní funkce se ředitel strážníků ve Zlíně ujal ihned. Jeho zástupcem bude příštích letech Ladislav Krejčík, který vede Městskou policii Liberec.

Zlín: Šéf strážníků je v čele kolegia městských policií v ČR
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Podle Milana Kladníčka čeká kolegium v nejbližší době řada úkolů. „Jmenoval bych zejména projednávání zákonů, které se týkají obecní policie. Z tohoto důvodu jsme vytvořili pracovní skupinu, která se bude touto důležitou problematikou zabývat,“ uvedl nový předseda. Dodal, že další prioritou kolegia je řešení situace strážníků, kteří se ocitli nebo brzy ocitnou v předdůchodovém věku.

Kolegium ředitelů hodlá také přispět k sjednocení projektů v jednotlivých městech, které disponují strážníky, a k sdílení už zavedených technologií. „Určitě nehodláme zapomínat ani na prevenci kriminality. Jako předseda jsem proto v kontaktu s příslušným odborem na ministerstvu vnitra,“ doplnil Milan Kladníček.

Zvolení ředitele do pozice předsedy kolegia je dalším úspěchem zlínské městské policie v krátké době. Před několika týdny totiž spustila unikátní Událostní informační systém, který umožňuje strážníkům okamžitý přehled o řešených situacích, audiovizuální přenos z daného místa přímo do stálého operačního centra, či kompletaci dat. Systém, který má Zlín v rámci ČR jako jediný, už přináší praktické výsledky, díky němu bylo například nalezeno ukradené auto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…