Zlín: Také letos bude MHD během Dne bez aut zdarma

01.09.2020 17:39

Ani rok 2020 nebude výjimkou v zapojení Zlína a Otrokovic do akcí Evropského týdne mobility. Jeho součástí bude v úterý 22. září Den bez aut. A v trolejbusech a autobusech městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích budou moci v tento den jezdit cestující zadarmo.

Zlín: Také letos bude MHD během Dne bez aut zdarma
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Během Dne bez aut v úterý 22. září 2020 si cestující v celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i v Želechovicích nad Dřevnicí nebudou muset označovat po nástupu do trolejbusů a autobusů žádné jízdenky. Také průkazky časových jízdenek budou moci v tento den zapomenout doma. Revizoři budou mít volno.

„Den bez aut je určitým symbolem, který má poukázat na neudržitelnost představy, že se ve městech mohou dostat všichni na všechna místa osobními automobily. Nezastupitelným prostředkem mobility ve městech je městská hromadná doprava. Den bez aut nabízí nejširší veřejnosti možnost vyzkoušet si naše trolejbusy a autobusy zcela zdarma,“ uvedl ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Využívání městské hromadné dopravy jako ekologičtějšího dopravního prostředku než osobního automobilu podporují i radnice zřizovatelských měst. „Den bez aut bychom měli vyzkoušet v co největší míře, abychom zjistili, jak by se nám ve městě tzv. lépe dýchalo, ubylo kolon a v případě potřeby se lépe parkovalo. Chceme dát občanům města alternativy v cestování po městě, proto budujeme i nové cyklostezky. MHD, kterou dlouhodobě podporujeme, zajišťuje cestujícím komfort převyšující většinu měst v Česku. Pojďme Den bez aut vyzkoušet, má to smysl,“ řekl radní pro dopravu Michal Čížek.

„Na ekologické způsoby dopravy se snažíme upozorňovat a motivovat lidi během celého roku. Kromě bohatého programu organizovaného v rámci Evropského týdne mobility se naše město zapojuje například do kampaně Do práce na kole, pořádáme cyklojízdu mezi Otrokovicemi a partnerským městem Dubnica nad Váhom a v neposlední řadě se snažíme budovat dopravní infrastrukturu tak, aby vyhovovala nejen automobilistům, ale také cyklistům, pěším a ostatním účastníkům provozu. Den bez aut je jednou z ekologických akcí, kterou dlouhodobě podporujeme,“ uvedla v souvislosti s přípravou Dne bez aut starostka Otrokovic Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…