Zlín: Umělec zkrášlil zastávku MHD Česká. Dílo však obratem ničili „rádoby umělci“

15.09.2022 10:06 | Tisková zpráva

V rámci participativního rozpočtu „Tvoříme Zlín“ začala realizace revitalizace a zkrášlení zastávky MHD Česká na Jižních Svazích.

Zlín: Umělec zkrášlil zastávku MHD Česká. Dílo však obratem ničili „rádoby umělci“
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Jednou z činností je také tvorba uměleckého graffiti streetartového umělce Michala Filáka. Bohužel ještě před dokončením malby již bylo dílo poškozeno místními rádoby „umělci“ s fixou. Zkrášlení nevzhledné zastávky se tak díky menšině, především nezletilých, spoluobčanů může stát těžkým úkolem.

„Vzhledem ke škodě, zvažujeme také trestní oznámení. Kromě zvýšené pozornosti strážníků jsme požádali o součinnost také Policie ČR a prosíme i spoluobčany, aby nebyli lhostejní k ničení čerstvě opravených ploch,“ uvedla radní Jana Bazelová.

Městská policie Zlín také apeluje, že se v tomto případě nejedná o přestupek ale o trestný čin ze skutkové podstaty. Městská policie Zlín v lokalitě také přijala speciální opatření, která nebudeme z taktických důvodů prozrazovat. Podobný osud potkává i další realizace Tvoříme Zlín. Pomalována je jak pracovna v Univerzitním parku tak i nově instalované stolní hry v Centrálním parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…