Zlín: Vila cestovatele Zikmunda se otevře veřejnosti

14.02.2021 12:36

K významnému jubileu 102. narozenin připravují přátelé cestovateli Miroslavu Zikmundovi netradiční dárek v podobě nadačního fondu, který zahájí svou činnost symbolicky právě v den výročí.

Zlín: Vila cestovatele Zikmunda se otevře veřejnosti
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Posláním Nadačního fondu Zikmundova vila bude především péče o tuto kulturní památku, ale také zvyšování povědomí o jejích tvůrcích a obyvatelích. V plánu je i zpřístupnění objektu veřejnosti.

„Pan Zikmund je jedinečnou osobností pevně spjatou s naším městem, čehož si velmi vážíme.  Jsme rádi, že se vila cestovatele Zikmunda zpřístupní veřejnosti a zvýší se tak portfolio zajímavých míst ve Zlíně. Věříme, že dílo cestovatelů Hanzelky a Zikmunda v kombinaci s unikátní historií domu přitáhne pozornost široké veřejnosti,“ sdělil za radu města primátor Jiří Korec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…