Zlín: Vyhlášení kampaně Do práce na kole

14.06.2022 7:27 | Tisková zpráva

Již podeváté se spojili účastníci a účastnice z měst Zlín, Otrokovice a okolí v motivační kampani Do práce na kole 2022.

Zlín: Vyhlášení kampaně Do práce na kole
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Hlavní organizátor projektu Auto*Mat z.s. Praha spolupracoval letos s 46 městy po celé republice. Kromě cyklistů a koloběžkářů se zúčastnili akce také běžci, chodci a ostatní, kteří jezdí do práce a zpět „na vlastní pohon“.

„Společně soutěžící města Zlín a Otrokovice se umístila za celou republiku v počtu přihlášených na 3. místě za Prahou a Brnem. Ve Zlíně, Otrokovicích a okolí se letos zapojilo do kampaně 1360 nadšenců, v minulém roce to bylo 1133. Je to o 227 více jak minulý rok. Ve Zlíně se letos zaregistrovalo 728 účastníků a účastnic. V Otrokovicích soutěžilo 632 přihlášených. Zlín tak splnit cíl dosáhnout čísla 700, což je letošní výročí Zlína od první písemné zmínky,“ shrnula Jana Vybíralová, koordinátorka kampaně pro tento region.

Bez motoru se celý květen do práce přepravovalo téměř 24 700 nadšenců a nadšenkyň z celé republiky. Společně v květnu ujeli, nachodili a uběhli 6 290 000 km. Zároveň ušetřili téměř 811 tun emisí CO2.
“Děkujeme všem, že se zapojili, že chtějí udělat něco pro své fyzické i psychické zdraví, ale i pro zdraví našich měst a planety. Věříme, že zejména v době klimatické krize se každý krok směrem k udržitelnosti počít,!“ prohlásili hlavní organizátoři již 12. ročníku výzvy Do práce na kole.

Cyklisté, chodci a běžci také proměňují celkovou atmosféru měst. To souvisí i se smyslem výzvy, kdy nejde o to získat co nejvyšší počet ujetých, nebo našlapaných kilometrů. Auto*Mat se spolu s místními koordinátory po celé ČR snaží motivovat zaměstnance k tomu, aby se do práce a zpět například na kole vůbec vydali, a aby u udržitelné dopravy posléze zůstali. Proto se klade největší důraz na kategorii Pravidelnost týmů (v jízdě na kole, chůzi i běhu). V té také vítězové získávají nejkrásnější ceny.

Slavnostní vyhlašování výsledků květnové motivační výzvy za obě města a okolí se letos uskutečnilo 9. června na náměstí Míru ve Zlíně. Celou akci výborně moderovala Romana Pastuszková z Městského úřadu Otrokovice. Losování a předávání cen se ujali hejtman Zlínského kraje Radim Holiš, společně s otrokovickou starostkou Hanou Večerkovou a Michalem Čížkem, radním pro dopravu z města Zlína. Dále se na losování výher podíleli  cyklokoordinátoři  měst Zlín a Otrokovice Lukáš Fabián a Renáta Krystyníková.

Hlavní cena v kategorii Pravidelnost se losovala z 41 týmů (loni z 38 týmů), které zvládly 100% svých cest do práce na vlastní pohon. Vítězný cyklistický 5členný tým AEV3 z firmy AEV, spol. s r.o. Kroměříž získal koloběžky Kostka Tour Max pro všechny členy týmu.

„Koloběžky věnovala města Zlín, Otrokovice a Zlínský kraj, kterým děkujeme,“ doplnila Vybíralová.

Na druhém místě byl vylosován tým Šimíci (Continental Barum s.r.o.,Otrokovice) a třetí místo obsadil tým Teplárna Otrokovice (Teplárna Otrokovice a.s., Otrokovice) Celkem bylo vylosováno a získalo ceny od partnerů soutěže 15 týmů v kategorii Pravidelnost.

Zelené kilometry jednotlivců a Zelené kilometry po svých jsou kategorie pro okresní přeborníky, co si rádi dávají do těla a denně našlapají (uběhnou, ujdou) velké množství kilometrů. Získali diplomy a drobné dárky. Letos to byli stejní hrdinové a hrdinky jako minulý rok.

V Zelených kilometrech za Zlín a Otrokovice 2022 nejvíce v květnu ujel na jízdním kole Jaroslav Pospíšil z týmu 12tka (Zlínský kraj), a to úžasných 4 028,4 km. V celorepublikovém hodnocení je na 4.místě. Za ženy byla nejlepší s neuvěřitelnými  3164,1 km soutěžící Ila z týmu P.L.Ž. Tajmac-ZPS a.s. V celorepublikovém hodnocení je za ženy na 1.místě ! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…