Zlín: Ze staveniště Tržiště pod kaštany zmizely soukromé objekty

21.11.2022 19:31 | Tisková zpráva

Finálnímu dokončení rekonstrukce Tržiště pod kaštany patrně už nic nebrání v cestě a tržiště postupně získává závěrečnou podobu. V minulých dnech došlo k zásadní demolici dvou nevzhledných buněk soukromých vlastníků.

Zlín: Ze staveniště Tržiště pod kaštany zmizely soukromé objekty
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Ty budou jejich majiteli nahrazeny novými objekty, které budou ladit s tržištěm. Právě za těmito objekty se bude nacházet průchod do zámeckého parku a na opěrných zídkách pítka.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

"Jsme moc rádi, že se konečně podařilo od úředníků, kteří by nám měli pomáhat, ale podle nás vše jen protahovali a zdržovali, přestože to bylo i v zájmu města získat stavební povolení. Děkujeme za spolupráci pánům Korcovi a Chalánkovi, kteří vyvinuli maximální úsilí naši dohodu uskutečnit. Jediné, co mě mrzí je, že stánky už mohly dávno stát v nové podobě, nebýt zbytečných průtahů,“ sdělila Věra Fryštacká.

Mezi trhem a sousední třídou T. Bati bude nově vysázená lipová alej. Celkem bude vysázeno 50 stromů, z nichž některé budou jírovce, neboli, jak se jim lidové říká, kaštany. Veřejné osvětlení bude na lanech, aby sem šla umístit vánoční výzdoba. Vánoční trhy tak bude možné v budoucnu protáhnout z náměstí až do prostoru tržiště.

„Jsme rádi, že se podařilo dohodnout se soukromými vlastníky na úpravě jejich původního návrhu nových stánků a odstranili problematickou pochozí střechu a vyšli tak vstříc požadavkům památkové péče, ačkoliv na úpravu projektu museli vynaložit další své finanční prostředky. Nové tržiště Pod Kaštany se tak otevře opravdu celé nové, jak bylo opakovaně deklarováno,“ shodli se primátor města Jiří Korec a náměstek primátora Miroslav Chalánek.

Na rekonstrukci parku v budoucnu naváže také revitalizace Sadu Svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…