Zlín: Zveme vás na speciální komentované prohlídky města

16.02.2022 14:27 | Tisková zpráva

Při příležitosti Mezinárodního dne průvodců, který připadá letos na pondělí 21. února, připravilo město Zlín speciální komentované prohlídky s průvodci. Zlín se tak poprvé připojí k ostatním městům, která nabízí speciální programy nejen pro své obyvatele ale i pro návštěvníky města.

Zlín: Zveme vás na speciální komentované prohlídky města
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Komentované prohlídky města se konají v sobotu 19. února od 14.00 hodin a vybrat si můžete ze dvou tras.

První procházka je trasa ZÓNA ZLÍN, na které vám kromě nejvýznamnějších architektonicky cenných staveb budou představeny i tzv. funkční zóny, podle kterých byl plánován tzv. moderní urbanismus Zlína. Procházka začne na náměstí Míru před radnicí, pokračovat se bude do továrního areálu ke 14|15 BAŤOVU INSTITUTU a ikonické Správní budově č. 21. Další zastávkou pak bude náměstí Práce, Gahurův prospekt a vzorový jednodomek. Na závěr navštívíte Památník T. Bati, jednu z nejvýznamnějších staveb města.

Druhou procházkou je trasa továrním areálem, která začne na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU, odkud se vydáte prozkoumat tento průmyslový areál, který připomíná nejslavnější éru firmy Baťa. Projdete si místa, kde jste možná ještě ani nebyli a zároveň budete mít jedinečnou příležitost podívat se také do jedné z výroben obuvi.

Obě prohlídky jsou zdarma a z kapacitních důvodů doporučujeme se na prohlídky registrovat prostřednictvím elektronického formuláře.

Na druhou sezónu pravidelných procházek po architektuře ZÓNA ZLÍN se můžete těšit i letos. Přinese řadu novinek, se kterými vás budeme postupně seznamovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…