Zlín tvoří nové technologické provozní prostředí

09.09.2012 19:10

V současné době probíhá realizace projektu "I. Zřízení technologického centra, II. pořízení elektronické spisové služby včetně III. vnitřní integrace úřadu", na jehož realizaci získalo statutární město Zlín dotaci z Integrovaného operačního programu.

Zlín tvoří nové technologické provozní prostředí
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

 

Tento projekt řeší vybudování technologického centra, pořízení spisové služby a úpravu vnitřního prostředí úřadu ORP Zlín. V rámci projektu dojde k pořízení hardwaru a softwaru technologického centra, v oblasti elektronické spisové služby bude zajištěna spisová služba jak pro samotné statutární město Zlín, tak v hostované podobě i pro obce I. a II. stupně v území, včetně příspěvkových organizací, které zřizuje Zlín.
 
Cílem vybudování technologického centra ORP Zlín je vytvořit robustní, škálovatelné a rozšiřitelné technologické provozní prostředí pro zpracování potřebných aplikací, schopné přenášet, uchovávat a zpracovávat bezpečně velké množství dat, které bude možno flexibilně prezentovat potřebným uživatelům.
 
Další aktivitou projektu je pořízení elektronické spisové služby. Je nutno podpořit celý životní cyklus elektronických dokumentů s využitím elektronické spisové služby, splňující požadavky dané zákonem č. 499/2004 Sb., o spisové službě a archivnictví, ve znění pozdějších předpisů.
 
Poslední aktivitou je tzv. vnitřní integrace úřadu obce s rozšířenou působností, která řeší problematiku "kultivace" vnitřních systémů chodu úřadu, zejména SW komponent pro zpracování jednotlivých agend s vazbou na ekonomiku, které budou po zavedení e Government ve velkém tlaku na kvalitu a zajištění vazeb vůči Základním registrům, zejména Registru práv a povinností.
 
Po implementaci projektu lze očekávat přínosy především v efektivitě zpracovávaných agend vyvolaných změnou přístupu k práci formou podpory workflow a integrační platformy, zároveň dojde k naplnění požadovaných propojení s centrálními projekty e Governmentu (Základní registry, Portál veřejné správy, apod.) univerzálním způsobem, který dovolí jednoduše a efektivně rozšiřovat míru integrace v budoucnu.
 
Rozpočet projektu je navržen ve výši 6 457 941 korun (celkové výdaje projektu), z toho dotace Evropské unie z Integrovaného operačního programu činí 5 489 250 korun (85 %), spolufinancování statutárního města Zlína je 968 691 korun (15 %).
 
Monika Valeriánová
projektová manažerka
oddělení koordinace projektů
Magistrát města Zlína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…