Zlínem projela cyklotour Na kole dětem

04.06.2016 6:33

Slavný velocipedista Josef Zimovčák a jeho charitativní cyklotour Na kole dětem projela Zlínem. Peloton přivítaly stovky lidí na náměstí Míru.

Zlínem projela cyklotour Na kole dětem
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Děkujeme za přijetí. Město Zlín našemu projektu fandí, máme oporu v primátorovi Miroslavu Adámkovi. Nedokáži si již trasu cyklotour bez Zlína představit,“ svěřil se Josef Zimovčák. „Jsme rádi součástí této akce, vážíme si toho. Cyklotour pomáhá dětem a my proto pomáháme jí,“ uvedl Miroslav Adámek.

Letošní, už sedmý ročník cyklotour odstartoval včera v severomoravském Bruntále, cíl bude mít 11. června v západočeském Klášterci nad Ohří.

Na kole dětem je projektem, který pomáhá získávat prostředky na léčbu onkologicky nemocných dětí. Podporují jej jednotlivci, firmy i instituce. Za uplynulých šest ročníků už organizátoři podpořili léčící se děti a jejich rodiny částkou 4,8 milionu korun.

Cyklotour fandí i řada osobností. Aktivně se jí v sedle pravidelně účastní například specialista na hrudní a břišní chirurgii Pavel Pafko, nebo přední český kardiochirurg Jan Pirk. Projektu pomáhají také reprezentant v badmintonu Petr Koukal, automobilový závodník Karel Loprais, či třeba trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková.

Město Zlín podpořilo letošní ročník částkou 20 tisíc korun. Pomohlo také s organizací „zlínské“ části etapy a s propagací akce a jejich myšlenek. Účastníci pelotonu byli tradičně přijati na radnici.

V souvislosti s cyklotour město propaguje dárcovství krve a kostní dřeně.

Více informací zájemci naleznou na www.nakoledetem.cz.

Jak můžete pomoci i Vy?

- Partnerstvím na projektu - Zakoupením trička Na kole dětem - Zakoupením náramku Na kole dětem - Aktivní účastí v pelotonu - Šířením informací o projektu mezi vaše přátele a známé - Příspěvkem na konto veřejné sbírky – číslo účtu: 107-484410267/0100

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…