Zlínský Den Země zve na bohatý program

18.04.2016 7:30 | Zprávy

Oslava Dne Země, který připadá na 22. dubna, nabízí zajímavý program během celého týdne. Připraveny jsou semináře, výstavy, terénní vycházky s odborným výkladem, edukační programy i procházka po zlínské architektuře. Do kampaně se zapojí také zlínské mateřské, základní a střední školy, které uklidí vybrané lokality ve městě.

Zlínský Den Země zve na bohatý program
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Hlavní program s názvem Den plný her a soutěží proběhne ve čtvrtek 21. dubna od 9 do 15 hodin na náměstí Míru. Během dopoledne se na náměstí vystřídají žáci zlínských základních a mateřských škol při vystoupeních na pódiu, při tvoření z přírodnin či poznávacích soutěžích. Školy ve stáncích prezentují svou činnost v oblasti environmentální výchovy na svých školách, případně ve volnočasových aktivitách.

Od 10 hodin budou vyhlášeny výsledky a předány věcné ceny výtvarné soutěže pro děti na téma Ochrana přírody a krajiny.

Zvěřinec Karla Kerouše, to je ukázka exotických živočichů, povídání o chráněných druzích živočichů a vědomostní soutěž o ceny pro děti i dospělé, která proběhne od 13. do 14. hodiny.

Koncert Markéty Vodičkové a Filipa Vítů je připraven od 14 hodin.

Technické služby Zlín účastníkům představí svozové vozidlo a jeho obsluhu. Nachystány jsou také vědomostní soutěže a kvízy na téma třídění odpadů.

Zájemci si během dne mohou nechat ověřit kvalitu vody ze zdrojů mimo vodovodní řád (studny, studánky). Tu budou opět zdarma ověřovat pracovníci Ústavu inženýrství ochrany životního prostředí Fakulty technologické UTB ve Zlíně. Stačí přinést 0,5 litru vody.

Po celou dobu programu bude probíhat na náměstí Míru také charitativní Sbírka Kola pro Afriku. Dalším sběrným místem bude Mariánském náměstí ve Štípě (od 15 do 18 hodin).

Více informací najdete na http://www.zlin.eu/zlinsky-den-zeme-zve-na-bohaty-program-aktuality-2962.html

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…