Znojmo: Altán v parku je opravený. Na jaře zrestaurují malby v interiéru

07.01.2019 17:37

Rekonstrukce altánu ve Středním parku je téměř hotová. Stavební firma, která práce zahájila na podzim tohoto roku, ukončila práce před koncem roku a park již nyní zdobí altán ve světle zelenkavé barvě.

Znojmo: Altán v parku je opravený. Na jaře zrestaurují malby v interiéru
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do oprav altánu město investovalo přibližně 1 700 000 korun, přičemž 50 % uznatelných nákladů pokryje z dotace z Ministerstva kultury z Programu regenerace Městské památkové rezervace. Rekonstrukce zahrnovala opravy exteriéru, novou střešní konstrukci, klempířských práce, zrestaurování původních oken a dveří a položení dlažby v interiéru. Altán byl zároveň oddělen od zahrady původního majitele, a to pomocí zděné plotové stěny. Přístup do altánu bude možný přímo z prostoru parku po kamenném schodišti.

Další práce čekají altán ještě letos na jaře, kdy bude provedeno restaurování odkrytých maleb, s čímž se v původních plánech nepočítalo. Rovněž je posunut na jaro nátěr střechy.

Altán ve Středním parku do svého majetku získalo město bezúplatným převodem od předchozího majitele na začátku loňského roku s cílem opravit poslední nehezkou část zrevitalizovaného parku. Pozemek pod ním město odkoupilo za cenu 37 800 korun, což byla cena stanovená znaleckým posudkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…