Znojmo: Bezpečnost na přechodech pomáhají hlídat senioři

16.01.2020 21:10

Od tohoto týdne pomáhají senioři hlídat bezpečnost na vybraných přechodech pro chodce. Radnice tak rozjela projekt Senioři u přechodů, který avizovala loni.

Znojmo: Bezpečnost na přechodech pomáhají hlídat senioři
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Chtěl bych poděkovat všem seniorům, kteří se do projektu přihlásili a zapojili se. Je to zodpovědná funkce, stát každý den ráno u přechodů a pomáhat dětem s bezpečným přejitím,“ říká starosta Jan Grois.

Senioři budou pomáhat u méně frekventovaných přechodů v blízkosti základních škol, ty nejfrekventovanější zůstanou v gesci strážníků Městské policie. Senioři budou v ranních hodinách na přechodech v blízkosti ZŠ Pražská, Slovenská, JUDr. Josefa Mareše, Prokopa Diviše, Mládeže a náměstí Republiky.

„Z kapacitních důvodů se nám nedaří posílit hlídkování u škol a školek. Senioři nám tak pomohou zvýšit bezpečnost nejmenších dětí při přecházení, a zároveň tím strážníkům uvolní ruce, aby se mohli věnovat jiným přechodům či bezpečnosti nejen v blízkosti škol,“ vysvětlil již dříve Ivan Budín, ředitel Městské policie Znojmo.

Senioři, kterých je celkem 7, mají za sebou všechna potřebná školení. Tento týden jsou už v terénu, ale ještě za asistence strážníků. Od příštího týdne už budou pracovat samostatně. Hlídat bezpečnost u přechodů budou do konce školního roku, tedy do června.

„Pokud se tato myšlenka osvědčí, budeme v ní s dalším školním rokem rádi pokračovat,“ dodává starosta Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…