Znojmo: Cestování v MAD Znojmo s novou dopravní kartou pro všechny

19.11.2023 20:14 | Tisková zpráva

Od 1. prosince 2023 bude platit v MAD ve Znojmě novinka u předplatních jízdenek. Nově si cestující při koupi roční a čtvrtletní předplatní jízdenky nevyzvednou papírový lístek, ale předplatní jízdenku budou mít jen v elektronické verzi, a to buď na stávajících nosičích (bankovní a anonymní bankovní karta, klíčenka, nálepka, mobil nebo hodinky), nebo na novince, kterou je dopravní karta. Novinka bude platit v celém kraji. Elektronické předplatní jízdenky jsou oproti papírovým cenově výhodnější o 10 %.

Znojmo: Cestování v MAD Znojmo s novou dopravní kartou pro všechny
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nová dopravní karta bude v rámci Jihomoravského kraje určena zejména pro děti a mládež do 18 let, nicméně ve Znojmě bude karta dostupná pro každého bez věkového omezení. Za 30 korun je tak možné koupit nosič, který bude sloužit trvale.

„Elektronická jízdenka nabízí cestujícím spoustu výhod. Oproti papírové jízdence je o deset procent levnější, má ochranu proti zneužití, přičemž při ztrátě nebo poškození lze jízdenku převést na jiný nosič. Vyřízení je možné jednoduše online z domova, je udržitelná a plná benefitů, jako je např. využití alternativních tras,“ sdělila místostarostka města Znojma, Petra Svedíková Vávrová.

S novinkou přichází KORDIS JMK, tedy společnost, která zastřešuje veřejnou dopravu v Jihomoravském kraji. Jedná se o první krok pozvolného přechodu na plně elektronické jízdné. V další fázi, konkrétně od 1. března 2024, nastane převod na elektronickou jízdenku i u jízdenek měsíčních.

„Trend přechodu na elektronické jízdné roste. Lidé, kteří byli zvyklí si kupovat papírovou předplatní jízdenku, už nyní často volí jednodušší, pohodlnější a levnější formu – přechází na elektronické předplatné. Jen za poslední tři měsíce se prodalo ve společném e-shopu KORDIS JMK a města Brna více než 210 000 elektronických předplatných jízdenek,“ doplnil Jiří Horský, ředitel společnosti KORDIS JMK.

Předplatní jízdenky je možné zakoupit přes e-shop eshop.idsjmk.cz nebo v Kontaktních centrech IDS JMK. S nákupem pomohou jak pracovníci kontaktních center, tak také nové webové stránky ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…