Znojmo: Den bez aut poukáže na pohyb a zdravý životní styl

21.09.2023 16:28 | Tisková zpráva

V rámci Evropského týdne mobility proběhne v pátek 22. září v okolí kolbiště v Horním parku oblíbená akce Den bez aut. Tato akce probíhá ve Znojmě pravidelně již několik let a pořádá ji Zdravé město Znojmo společně se svými partnery.

Znojmo: Den bez aut poukáže na pohyb a zdravý životní styl
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V Horním parku se tedy v pátek 22. září od 9:00 do 15:00 hodin uskuteční bohatý program pro děti i dospělé. Dopolední program bude určený zejména pro děti z místních základních a mateřských škol, odpolední pak pro veřejnost. Děti, které přijedou na vlastním kole, koloběžce a s povinnou přilbou, čeká odměna navíc.

Součástí programu je bublinová show, která se uskuteční v časech 10:00, 11:00 a 13.00 hodin. Pak na děti čeká bublinová dílna, kde si mohou sami tvořit velké i malé bubliny. Od Střediska volného času Znojmo bude připravena opičí dráha pro malé a velké, jízda na tříkolkách a k vyzkoušení budou balanční pomůcky. Zájemci si mohou také zkusit jízdu na vozíčku pro hendikepované s Oblastní charitou Znojmo. Dospělí budou mít možnost nechat si změřit tlak a tuk ve stánku Vojenské zdravotní pojišťovny.

Ve stáncích partnerů se návštěvníci dozvědí praktické informace pro každého cyklistu i chodce. Nebude chybět nácvik první pomoci ani dopravní testy. Další naučný program chystají Městské lesy Znojmo a Městská policie Znojmo. Cílem akce je prezentovat zdravý životní styl, aktivní trávení volného času i alternativy dopravy na vlastní pohon, a to vše zábavnou formou. Za splněné úkoly čekají na děti odměny.

Den bez aut je plný aktivit díky partnerům této akce: BESIP, Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická, Městské lesy Znojmo, Městská policie Znojmo, Oblastní charita Znojmo, Středisko volného času Znojmo, Vojenská zdravotní pojišťovna ČR a Cyklo Kučera Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…