Znojmo: Den otevřených dveří radnice přilákal stovky návštěvníků

19.11.2018 7:34

Již posedmé se 17. listopadu otevřela znojemská radnice veřejnosti.

Znojmo: Den otevřených dveří radnice přilákal stovky návštěvníků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Ta měla nejen možnost prohlédnout si kanceláře vedení města, zasedací místnosti i další prostory, které při běžném styku s úřadem nemá možnost vidět, ale všichni mohli také podebatovat se starostou Janem Groisem i místostarosty Jakubem Malačkou, Janem Blahou a Karlem Podzimkem. Pozdravit mohli návštěvníci dne otevřených dveří i tajemnici úřadu Olgu Neulingerovou. Průvodkyněmi pak byly zaměstnankyně úřadu.

Ve vestibulu radnice, kde komentovaná prohlídka radnice začínala, hrála po celý den cimbálová muzika Vinohrádek. Kromě prezentovaných kanceláří a zasedacích místností byla oblíbenou zastávkou návštěvníků prezentace partnerských měst Znojma, které se chopila zastupitelka Jitka Schneiderová. U vystavených vybraných kronik města zase příchozí vítal kronikář Vítězslav Jindra.

Vzpomínka na letošní vinobraní

Za celé dopoledne se jen v budově radnice vystřídaly čtyři stovky lidí. Plno bylo i na doprovodných aktivitách, jen komentovaných prohlídek budovy staré školy v Louckém klášteře, kterou čeká díky přeshraničnímu projektu Centra obnovy společného kulturního dědictví rekonstrukce, se zúčastnilo přes 120 lidí.

Součástí Dne otevřených dveří radnice bylo i vyhlášení výsledků výtvarné soutěže „Vzpomínka na letošní vinobraní“, kterou město speciálně u této příležitosti vyhlásilo. Soutěže se zúčastnilo 134 dětí. Desítky z nich radnice ocenila. Soutěžilo se ve 4 kategoriích, kdy kategorie II. – IV. byly rozděleny na podkategorie A a B, přičemž v kategorii B budou vždy hodnoceni žáci základní umělecké školy. Výsledkovou listinu naleznete v přiloženém dokumentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…