Znojmo: Dny partnerských měst se ruší

04.04.2021 15:56

Kulturní akce Dny partnerských měst, kdy se do města Znojma sjíždí zástupci partnerských měst z Itálie, Polska, Slovenska, Rakouska, Německa a z různých částí ČR, letos neproběhne. Znojemští radní rozhodli o zrušení akce bez náhradního termínu.

Znojmo: Dny partnerských měst se ruší
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Bohužel se opakuje situace z loňského roku, kdy jsme museli Dny partnerských měst zrušit. I kdyby se opatření uvolnila a hromadné akce byly v omezené míře povoleny, není jisté, že budou otevřené hranice a naši přátelé ze zahraničí, kteří tvoří i velkou část programu, by mohli dorazit,“ vysvětluje starosta Jakub Malačka.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Vládní opatření již kalendář akcí ve Znojmě ovlivnila. Kromě zrušených plesů se nyní podepsala na programu Znojemských Velikonoc, které chystá každý rok Znojemská Beseda. Ty se ještě letos musí obejít bez velikonočních trhů a tematického programu. Organizátoři však nezaháleli a připravili opět miniseriál Jájiných dílniček na YouTube a na Facebooku. Chlapci se mohou těšit na video s ukázkou pletení pomlázky na Zelený čtvrtek a děvčata se v druhém díle na Bílou sobotu naučí, jak barvit vajíčka.

Další akcí, kterou město Znojmo chystá už v dubnu, jsou Jarní Dny zdraví se svou sérií venkovních sportovních aktivit. Na jednotlivé aktivity se zájemci musí předem registrovat. V případě, že by došlo na jejich zrušení, případně na stanovení náhradního termínu, budou kontaktováni.

„V současné době vládní opatření neumožňují konání akcí. My jsme však připraveni a doufáme, že se ještě situace zlepší. Pokud se tak nestane, příznivcům sportu nabídneme online variantu a náš původní program mohou brát jako tip na aktivity, které mohou podniknout se svými blízkými,“ slibuje Soňa Bystřická, koordinátorka projektu Zdravé město Znojmo.

Veškeré informace najdete na oficiální facebookové stránce města Znojma nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.