Znojmo: Druhá etapa revitalizace Jubilejního parku se představí online

05.05.2020 13:13

Město Znojmo zve občany na netradiční online veřejnou prezentaci. Tématem prezentace bude II. etapa památkové obnovy Jubilejního parku. Veřejnou prezentaci, která bude vysílána živě na Facebooku Znojma, povede autor celého projektu docent Pavel Šimek, a to ve čtvrtek 14. května od 16:00 hodin.

Znojmo: Druhá etapa revitalizace Jubilejního parku se představí online
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

S obnovou parku město začalo I. etapou v roce 2018. Druhá etapa revitalizace má být zahájena letos v létě. Cílem projektu je navrácení historické podoby parku, a proto jeho návrh vychází z dobře dochované archivní dokumentace a původních podkladů autora Josefa Kumpána.

„První etapa tohoto projektu vzbudila u veřejnosti velký zájem, přeci jen se jedná o jeden z našich nejkrásnějších parků. Vzhledem k současné situaci se nemůžeme s veřejností sejít osobně, proto jsme se rozhodli pro tuto online variantu, která dá občanům možnost nad druhou etapou diskutovat nejen se mnou, ale především s autorem projektu,“ říká místostarosta Jakub Malačka.

Docent Šimek seznámí s průběhem druhé etapy, jejíž součástí bude obnova střední části parku (tzv. Rekreační trávník – C) a tzv. Květnice – D, která se nachází na rohu ulic Jubilejní park a Dělnická (v blízkosti Lidového domu). Prezentaci bude možné sledovat na Facebooku města Znojma 14. května v 16:00 hodin. Přímý odkaz ZDE.

Jak se do debaty zapojit?

Dotazy k revitalizaci mohou občané zasílat předem na e-mailovou adresu sona.bystricka@muznojmo.cz, a to do středy 13. května. Zodpoví je docent Pavel Šimek nebo místostarosta Jakub Malačka přímo online na živém vysílání na Facebooku Znojma. Dotazy bude možné pokládat i online v rámci debaty.

K online prezentaci existuje také facebooková událost na profilu Znojma (ZDE), kterou doporučujeme sledovat. Právě tam budou nejen všechny aktuální informace, ale projekt dopředu veřejnosti představíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

7:04 České Budějovice: Kendeho vila se dnes otevírá veřejnosti

Paměť národa Jižní Čechy má od letošního dubna vypůjčenou Kendeho vilu, dům z roku 1920, zakoupený m…