Znojmo: Dva stříbrné smrky budou zdobit náměstí

22.11.2021 10:11 | Tisková zpráva

Přípravy na znojemský advent vrcholí v těchto dnech, i když venku to ještě vánočně nevypadá. Na svá místa pracovníci Městských lesů Znojmo už usadili vánoční stromy. Znojmo bude mít stejně jako v loňském roce stromy dva – na Masarykově náměstí a na Horním náměstí.

Znojmo: Dva stříbrné smrky budou zdobit náměstí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Opravdovou ozdobou znojemských adventních trhů bude vánoční strom vysoký 13 metrů, který rozzáří desetitisíce žárovek a stane se tak na čas dominantou Masarykova náměstí. Jedná se o smrk stříbrný a městu jej darovala obec Oleksovice. Strom na Horním náměstí bude menší, ale neméně krásný, městu jej darovali manželé Goldmannovi z Oblekovic. I zde se bude jednat o smrk stříbrný s výškou sedm metrů. Paní Pokorná z Přímětic ze svojí zahrádky darovala smrk, který bude vánočním stromem v Příměticích.

Tradiční rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí se uskuteční v neděli 28. listopadu, kdy zahájíme i program Znojemského adventu (od 16:45) a poslechneme si koledy v podání Znojemských žesťů.

Tisíce žárovek vánoční výzdoby rozzáří i ulice města. Chybět nebude ani dřevěný betlém v životní velikosti od řezbáře Martina Lichevníka, který již od roku 2015 navozuje vánoční náladu v centru. Těšit se můžete také na ohradu s živými ovečkami, a to netradičně na ulici Hradní. Navštívit budete moci také bránu se jmelím u Enotéky. Ulici Obrokovou budou jako vždy zdobit stromečky nazdobené dětmi z místních mateřských a základních škol a velkou novinkou bude adventní program na Komenského náměstí. To a mnoho dalšího slibují letošní znojemské Vánoce.

Celý program Znojemského adventu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…