Znojmo: Dvě nová záchytná parkoviště

30.11.2023 7:29 | Tisková zpráva

U železniční trati na ulici Marušky Kudeříkové a v lokalitě Malá Amerika na ulici Přímětická v blízkosti mostu přes údolí Leska. To jsou místa, kde by měla v příštím roce vzniknout nová záchytná parkoviště. Město si nechává vypracovat studie na jejich realizaci.

Znojmo: Dvě nová záchytná parkoviště
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Studie nám mimo jiné ukážou, jaký typ povrchu je pro danou parkovací plochu vhodný nebo zda bude potřeba vybudovat protihlukové zábrany. Budeme díky nim také přesně vědět, jak vyřešit dopravní situaci a napojení parkovišť na silniční síť v té které lokalitě,“ vysvětlila starostka Znojma Ivana Solařová.

Vybudování parkoviště na ulici Marušky Kudeříkové má být mimo jiné reakcí na podněty obyvatel v této lokalitě. „Při setkání s občany na tomto místě se parkování ukázalo jako nejpalčivější problém, který bydlící v této lokalitě řeší. Parkují zde totiž i návštěvníci blízkých volnočasových center,“ uvedla starostka. Nové parkoviště vznikne podél železničního náspu. „Dětské hřiště, které je zde hodně oblíbené, rozhodně zůstane zachováno. Možná ho jen bude nutné o kousek posunout, uvidíme ještě, co ukážou studie,“ dodala Solařová.

Příští rok by mělo být hotové i parkoviště v Malé Americe. Do budoucna pak město plánuje vybudovat parkoviště také v areálu bývalých skladů na vlakovém nádraží na ulici Milady Horákové.

Navyšování parkovacích míst je jedním z opatření, která byla jako prioritní nastavena a odsouhlasena v rámci auditu familyfriendlycommunity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…