Znojmo: Expozice hradebního opevnění bude přístupná i v zimě

20.11.2018 19:01

Nejen rytířská zbroj, historické zbraně a model hradebního opevnění, to vše bude k vidění od 23. listopadu v galerii Domu porozumění na Slepičím trhu.

Znojmo: Expozice hradebního opevnění bude přístupná i v zimě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Našim záměrem je prodloužení turistické sezóny hradebního opevnění na celoroční. Rozhodli jsme se proto využít galerie, která se nachází v Domě porozumění, protože právě tam je vstup do znojemského podzemí. Návštěvníci tak budou moci využít zvýhodněného vstupného na obě prohlídky,“ říká František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Vystavované exponáty byly přes sezónu umístěné v Prašné a Nové věži v Jižním hradebním příkopu. Právě tyto dvě věže a s tím související prohlídkový okruh po hradebním opevnění otevřelo město letos jakožto nový turistický cíl. Nyní má své využití i přes zimu.

Komentované prohlídky historického centra

Expozice hradebního opevnění bude k vidění každý den od 12:30 do 15:00. Pro školy bude přístupná v dopoledních hodinách, a to od 9:00 do 11:00.

Během zimy mohou návštěvníci využít také komentované prohlídky historického centra Znojma, která bude pravidelně každý den v 10:00. Více informací obdrží zájemci v Turistickém informačním centru na ulici Obroková.

Více informací naleznete na stránkách Znojemské Besedy (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…