Znojmo: Expozice pivovarnictví přilákala už 600 návštěvníků

02.05.2017 21:25

Expozici pivovarnictví, kterou město ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem a společností Heineken slavnostně otevřelo uplynulý pátek, přilákalo během prodlouženého víkendu svých prvních téměř 600 návštěvníků. O největší novinku letošní sezóny ve Znojmě tak byl obrovský zájem.

Znojmo: Expozice pivovarnictví přilákala už 600 návštěvníků
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Expozici pivovarnictví zařadilo město Znojmo o minulém víkendu do akce Brány památek dokořán, kdy byl vstup zdarma, což návštěvnosti velice pomohlo. „Chtěli jsme novou expozici co nejvíce zpropagovat, proto jsme zvolili model, kdy v sobotu a v neděli byl vstup zdarma. Jsem rád, že si cestu do naší nové chlouby našlo tolik lidí,“ komentuje návštěvnost starosta Vlastimil Gabrhel.

Dominantou expozice je původní technologické zařízení z roku 1930, jehož majitelem je společnost Heineken. Návštěvník se v expozici dozví i spoustu zajímavého o historii pivovarnictví v regionu, seznámí se se surovinami pro výrobu piva i se způsobem vaření piva od historie po současnost. Dětské návštěvníky provede Pivní kvasinka. Dospělí návštěvníky se zase mohou těšit na bonus v podobě zvýhodněné exkurze do Znojemského městského pivovaru, nacházející se rovněž v ulici Hradní, a na slevu na čepované Znojemské pivo v bezprostřední blízkosti areálu pivovaru na TeraZe u rotundy sv. Kateřiny.

Od 1. května odstartoval v Expozici pivovarnictví v ulici Hradní standardní provoz, otevřeno je denně od 9:30 do 17:30 až do konce října. Vstupenky je nutné zakoupit v TIC na Jižní přístupové cestě ke znojemskému hradu. Vstupné je 60 korun, snížené 40 korun, rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti) je 150 korun. Provozovatelem expozice je Znojemská Beseda. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…