Znojmo Extreme 790 se koná 22. června

22.01.2019 17:13

Zpozornit by měli všichni sportovní nadšenci a fanoušci. Čtvrtý ročník závodu ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 se koná v sobotu 22. června. A startovné opět poputuje na charitativní účely.

Znojmo Extreme 790 se koná 22. června
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Letos bychom chtěli podpořit Sportovní klub neslyšících Brno. Důvod je jednoduchý. Někdo v životě nemá tolik štěstí, ale přesto žije nejen plnohodnotný život, ale je i inspirací pro nás ostatní. Třeba Znojmačka Simona Sekulová má náš velký obdiv – je neslyšící, miluje volejbal a hraje za Sportovní klub neslyšících v Brně, protože ve Znojmě žádný takový není. Díky tomu, že jsou fakt dobří, tak už byli na turnajích všude možně v Evropě. Letos dostali pozvánku až do Japonska, což už je nad jejich finanční možnosti, protože si všechno hradí sami,“ přibližuje okolnosti starosta Znojma Jan Grois.

„Když za námi Simona přišla s prosbou o finanční podporu, bylo jasno. Právě pro ni a celý sportovní klub neslyšících poběžíme letos závod ve výběhu na radniční věž Znojmo Extreme 790 a výtěžek ze startovného věnujeme právě jim. Sportovci musí táhnout za jeden provaz! Zbývá dořešit pouze formality,“ dodává Grois.

Kde a jak se registrovat, organizátoři včas oznámí. Se spuštěním registrace se počítá na jaře. Opět se bude soutěžit v týmech, abychom zachovali symboliku 790 schodů a týmového ducha, a to ve třech kategoriích – muži, ženy a mix. Informace budou včas nejen na webu www.extreme790.cz, ale také na facebookové události.

Sportovní soutěžení opět doplní doprovodný program a závod bude na Obrokové přenášen na velkoplošné obrazovce i streamem na YouTube. Detaily budou organizátoři postupně uveřejňovat.

První ročník závodu Znojmo Extreme 790 se konal v roce 2016 a byl součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců je zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům je prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá je tak nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Startovné putuje vždy na dobročinné účely. Video z loňského ročníku najdete zde. Závod organizuje město Znojmo. Více informací na www.extreme790.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…