Znojmo: Konference o Fondu malých projektů

21.10.2019 14:27

V Hatích u Znojma se konala průběžná hodnotící konference k přeshraniční spolupráci, konkrétně k programu Fondu malých projektů.

Znojmo: Konference o Fondu malých projektů
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Na konferenci se prezentovaly úspěšné projekty z let 2017 – 2019. Mezi ně patří i ten pod názvem Propojení turistické nabídky, který realizovala destinační společnost ZnojmoRegion a Retzer Land. Hovořilo se také o těžkostech s administrací a předfinancováváním projektů. Za Znojmo se konference účastnil místostarosta Jan Blaha.

Fond malých projektů je nástroj pro podporu menších neinvestičních projektů typu people to people s přeshraničním dopadem. Největší zájem žadatelů je tradičně o spolupráci v kulturní oblasti, vzdělávání, turismu a sportu. Nejčastějšími žadateli jsou zájmové spolky, svazky a NNO, obce, města a jimi zřizované organizace a školská a vzdělávací zařízení.

Současný Fond byl zahájen v červnu 2017. Od té doby proběhlo již 7 uzávěrek sběru projektových žádostí, bylo podáno 331 žádostí a podpořeno 279 projektů. Celková suma schváleného příspěvku Evropského fondu pro regionální rozvoj na tyto projekty je 4,17 milionu euro.

Fond malých projektů potrvá do konce roku 2022 a k dispozici je přes 3 miliony euro. Předpokládají se dvě uzávěrky ročně, vždy na jaře a na podzim nebo do vyčerpání prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…