Znojmo: Lednová výzva Do práce na kole se spouští v pondělí 15. ledna

10.01.2024 19:34 | Tisková zpráva

Do práce na kole je výzva, která je vyhlašována každoročně, trvá po celý měsíc květen a ve Znojmě se do ní pravidelně přihlašuje stovka účastníků. I v lednu se ale můžete do práce dopravovat na kole, pěšky nebo jakkoli jinak bezmotorově. Týdenní Lednová výzva Do práce na kole se spouští 15. ledna a trvá do neděle 21. ledna.

Znojmo: Lednová výzva Do práce na kole se spouští v pondělí 15. ledna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Účast v ní je zdarma, je určena pro jednotlivce a má za cíl nám připomenout, že pěší a cyklo doprava je běžnou součástí dopravy a že jezdit na kole, chodit a běhat (nejen) do práce a z práce se dá po celý rok. 

Pravidla jsou stejná jako u Květnové výzvy, kdy jedna cesta musí mít minimálně 1,5 km a musí být bezmotorová. Cesty se zaznamenávají do registračního systému. Ze všech účastníků s pravidelností alespoň 66 % se bude losovat 10 šťastlivců, kteří získají startovné pro celý tým (max. 5 osob) do Květnové výzvy Do práce na kole 2024. 

Někdo chodí do práce pěšky celý rok, ale přihlášení do této výzvy může být pro některé skvělá motivace, jak začít a udělat dobře nejen svému tělu, ale odlehčit i životnímu prostředí a dopravě ve městě. Na plno běží i přípravy 14. ročníku Květnové výzvy, o které vás budeme brzy informovat. Více informací o obou výzvách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka je otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

7:04 Hradec Králové: Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka je otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

V pátek bylo otevřeno nově zrekonstruované hřiště v blízkosti kempu Stříbrný rybník. Využívat jej bu…