Znojmo: Lezecká stěna slavnostně otevírá

05.10.2022 21:23 | Tisková zpráva

Venkovní lezecká stěna v Leskách je dokončena. Slavnostně se otevře veřejnosti v sobotu 8. října od 11:00 do 15:00 hodin. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet jednotlivé lezecké trasy pod odborným dohledem Horolezeckého klubu Znojmo. Vstup i zapůjčení lezeckého vybavení bude v tento den zdarma.

Znojmo: Lezecká stěna slavnostně otevírá
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Lezecká stěna je umístěna v areálu tenisových kurtů v Leskách. Konkrétně v místě minimálně využívaného kurtu s asfaltobetonovým povrchem. „Navíc jsme se snažili polovinu kurtu zachovat pro možnost doplňkového využití tréninkové zdi,“ vysvětluje starosta města Znojma Jakub Malačka.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Návrh na vybudování venkovní lezecké stěny zvítězil v druhém ročníku participativního rozpočtu pro rok 2020. „I přes počáteční obtíže, při řešení realizace projektu, jsme se rozhodli projekt realizovat nad rámec participativního rozpočtu, a to s ohledem k vysokému zájmu o tento moderní sport. Mám velkou radost, že se vše podařilo a nové sportoviště můžeme nyní otevřít,“ vysvětluje rozhodnutí starosta města Znojma Jakub Malačka.

Práce v Leskách byly zahájeny v květnu letošního roku, ale již v dubnu byla zahájena výroba ocelové konstrukce. Lezecká stěna je vysoká až 13 metrů a nabízí 25 různých lezeckých tras. Součástí realizace jsou i vhodné dopadové plochy. Město do vybudování zcela nového sportoviště investovalo 4,8 milionů korun (bez DPH).

Plný provoz sportoviště se bude odvíjet od povětrnostních podmínek. Aktuální informace naleznete již brzy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…