Znojmo: Město otevřelo nový krytý bazén

31.08.2023 22:09 | Tisková zpráva

Ve Znojmě byl otevřen nový krytý bazén. Nabízí osm plaveckých drah, relaxační bazén s tryskami i wellness svět s vířivkou, fitness sálem a různými druhy saun. První návštěvníky přivítal ve středu 30. srpna, zájemci ale měli možnost prohlédnout si prostory dříve v rámci dne otevřených dveří.

Znojmo: Město otevřelo nový krytý bazén
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Věřím, že nový bazén a jeho součásti budou dobře a dlouho sloužit všem - veřejnosti, dětem, školám, dospělým, seniorům, i lidem s pohybovým či jiným omezením, plaveckým klubům a sportovcům. Stejně tak jsem přesvědčená, že i tento nový bazén pomůže vychovat celou řadu úspěšných reprezentantů, a těším se na závody, které se tu budou konat,“ uvedla na slavnostním zahájení provozu bazénu starostka Znojma Ivana Solařová.

Ta také poděkovala všem, kdo se nějakým způsobem zasadili o jeho realizaci. „Je to mimořádná stavba, jak svým rozměrem, tak nápaditostí a já doufám, že bude sloužit veřejnosti přinejmenším tak dlouho, jako dnes už bývalé městské lázně,“ řekla starostka.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

Moderní budova vyrostla v areálu venkovní plovárny Louka. Autorem projektu je architekt Aleš Burian, který stojí i za podobou venkovního koupaliště. V bazénové hale s galeriemi je k dispozici plavecký, dětský a relaxační bazén. Ten bude zároveň sloužit i jako bazén výcvikový.

Wellness v druhém patře pak nabízí mimo jiné finskou, bylinnou nebo ceremoniální saunu, ochlazovací bazén a ledový vodopád, Kneippův chodník, vířivku a fitness sál. K relaxaci bude sloužit odpočinková místnost a venkovní terasa.

Nový krytý bazén bude sloužit celému regionu. Svým návštěvníkům přinese kromě komfortu a celé škály služeb i novinky. Tou největší budou čipové náramky sloužící k průchodům přes turnikety, jako klíče od šatních skříněk nebo jako peněženka za nápoje ve wellness.

Dospělý zaplatí za 1 hodinu v bazénech 100 korun, zlevněné vstupné pro děti, studenty a seniory vyjde na 80 korun. Wellness na 2 hodiny (bez ceremoniální sauny) bude stát dospělého 330 korun, zlevněné 270 korun. Rodiny pak mají nárok na výhodnější rodinné vstupné. Levnější vstupné budou mít abonenti, držitelé předplatitelských karet. Ty lze využít i na dalších znojemských sportovištích. Otevřeno bude denně od pondělí do neděle.

Stavba nového bazénu trvala dva roky. Na jeho financování byla použita kombinace vlastních zdrojů města, bankovního úvěru a dotací z Národní sportovní agentury a Jihomoravského kraje. Celkové náklady se vyšplhaly na 354 mil. Kč včetně DPH, finální cena bude známa po uzavření vyúčtování.

Více informací naleznete na webových stránkách znojemských sportovišť ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…