Znojmo: Město vyčlení více peněz na akce v příměstských částech

04.02.2023 10:44 | Tisková zpráva

Rozsvícení vánočního stromečku, dětský den nebo dýňobraní. Tradiční akce, které se konají v příměstských částech Znojma a na které město finančně přispívá. V letošním roce na ně půjde do každé části 40 tisíc korun.

Znojmo: Město vyčlení více peněz na akce v příměstských částech
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Odsouhlasila to rada města. Na kulturní a společenské akce v městských částech tak půjde dvakrát více peněz než v minulých letech.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30588 lidí

„Pro nás je to skvělá zpráva. Právě teď plánujeme letošní akce a takto budeme mít více možností. Budeme pořádat setkání našich seniorů, díky penězům navíc bych jim ráda pro zpestření objednala hudbu,“ naznačuje plány předsedkyně komise pro Načeratice Jitka Kubíková. Kromě toho se občané Načeratic mohou těšit na tradiční dětský den spojený s nohejbalovým turnajem, oblíbené dýňobraní nebo zahájení adventu. Nově komise chystá i akci na ukončení léta.

V Mramoticích spolupracuje komise s místními dobrovolnými hasiči. „Mezi naše největší akce patří dětský den, který připravujeme společně s městskou částí Kasárna, drakiáda, masopust nebo posvícení. Letos bychom chtěli přispět i na triatlon Dřevěný muž, který pořádají naši hasiči,“ vyjmenovává předseda komise pro Mramotice Martin Horáček.

Znojmo má celkem deset komisí pro příměstské části. Ty jsou poradními orgány Rady města Znojma. Předkládají vedení města doporučení a podněty od svých občanů a vyjadřují se k problematice, která se jich týká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…