Znojmo: Město zhodnocuje svůj majetek. Opraví dlouhodobě nepronajímané byty

05.03.2014 21:23

Starat o tvář Znojma nejen zvenku, to je krédo vedení radnice. Přes deset milionů korun letos investuje do oprav dlouhodobě nepronajímaných bytů nejen v městské památkové rezervaci. „Do těchto bytů se dlouhodobě nehlásí žádní nájemníci, neboť jsou v katastrofálním, zanedbaném stavu. Náklady na jejich udržování, tj. hlavně náklady na distribuci energie, revize společných prostor či komínů, jsou tak neúměrně vysoké ve srovnání s tím, že městu nepřinášejí žádný užitek,“ říká starosta Vlastimil Gabrhel.

Znojmo: Město zhodnocuje svůj majetek. Opraví dlouhodobě nepronajímané byty
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V letošním roce se oprav dočká sedmnáct bytů, které jsou v nejhorším stavu. Konkrétně jde o byty na ulici Havlíčkova, Horní Česká, Obroková, Kovářská, Pontassievská, Studentská, Zelenářská na Divišově náměstí a na Masarykově náměstí, které nejsou určeny k prodeji. Naopak se počítá s jejich následným pronajmutím za nájemné ve výši minimálně šedesáti korun za metr čtvereční.

Byty se opraví prakticky od hlavy až k patě, jak se říká. Kompletně se opraví rozvody elektřiny a topení, spraví se omítky a podlahy, vymění se okna a vnitřní dveře. Do těchto město investuje přes deset milionů korun.

Již v loňském roce nechala Správa nemovitostí opravit čtyři dlouhodobě nepronajímané byty. Se zvelebováním bytů, které jsou ve špatném technickém stavu a nepronajímané, počítá Správa nemovitostí města Znojma i nadále. „Pokud nám někdo vrátí byt, který nebude v dobrém stavu, budeme jej nejprve nabízet k pronájmu s nutností oprav na vlastní náklady. Pokud se žádný zájemce nenajde, necháme zpracovat projekt a byt opravíme my. A budeme jej nabízet k pronájmu prakticky za tržní nájemné,“ dodává ředitel Správy nemovitostí města Znojma Tomáš Šturala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…