Znojmo: Na radnici se jednalo o perspektivách rozvoje železniční dopravy

15.03.2018 10:02

Na znojemské radnici se včera sešli zástupci města Znojma, Jihomoravského kraje, Správy železniční dopravní cesty a Spolku pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě, aby diskutovali nad perspektivami rozvoje železniční dopravy na Znojemsku.

Znojmo: Na radnici se jednalo o perspektivách rozvoje železniční dopravy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Na mé pozvání přijel i náměstek pro dopravu Jihomoravského kraje Roman Hanák, za což jsem velice rád, neboť kvalitní dopravní infrastruktura v regionu je zájem nás všech a je potřeba, aby náš hlas byl slyšet i v Brně,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

„Na jednání jsem přizval i zástupce opozice a Spolku pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě, protože jsou to Znojmáci, srdcaři, stejně jako já. A společně bychom chtěli železniční dopravu na Znojemsku posunout vpřed,“ dodává starosta Grois.

Perspektivy rozvoje železniční dopravy na Znojemsku

Jednání navázalo na červnové memorandum, které bylo přijato u příležitosti semináře Perspektivy rozvoje železniční dopravy na Znojemsku. To požadovalo mj. pokračování v zahájené revitalizaci tratě Znojmo – Břeclav tak, aby byla co nejdříve zmodernizovaná celá trať, dále revitalizaci a elektrifikaci tratě Znojmo – Okříšky a vypracování studie proveditelnosti optimálního železničního spojení Znojmo – Brno tak, aby se cestovní doba zkrátila o alespoň 30 minut.

„S výsledkem jednání jsem spokojený. Pan náměstek Roman Hanák nám přislíbil pomoc v jednání se Správou železniční dopravní cesty, aby pokračovala revitalizace trati Břeclav – Znojmo. Prověříme také posun v plánech na přímé vlakové spojení mezi Brnem a Znojmem a zavedení spěšných vlaků na Havlíčkův Brod. Rozhodně se nejednalo o poslední pracovní schůzku v tomto složení,“ komentuje jednání starosta Jan Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě