Znojmo: Navrhovatelé v projektu Tvoříme Znojmo prezentovali své projekty. Nyní rozhodne hlasování

11.09.2019 13:44

Druhý ročník participativního rozpočtu, projekt Tvoříme Znojmo, má za sebou další fázi. V úterý 10. září navrhovatelé prezentovali veřejnosti své projekty, kterými chtějí zlepšit město Znojmo a městské části. Celkem bylo prezentováno 23 projektů a přímo na místě proběhlo také první kolo hlasování.

Znojmo: Navrhovatelé v projektu Tvoříme Znojmo prezentovali své projekty. Nyní rozhodne hlasování
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Samotná veřejná prezentace byla jednou z podmínek projektu Tvoříme Znojmo, do kterého občané přihlásili celkem 30 projektů. Část z nich musela být vyřazena, neboť nesplňovala potřebné náležitosti projektu, ať už z pohledu formálního, tak i majetkoprávního nebo finančního. Prezentováno bylo 23 projektů, z čehož 7 projektů se týká města Znojma a 16 městských částí.

„V letošním roce jsme si nechali více času na posouzení jednotlivých návrhů, což se nám osvědčilo. Mohli jsme tak s navrhovateli individuálně konzultovat jejich projekty a dělat případné úpravy tak, aby projekt splnil všechny potřebné náležitosti. I díky tomuto opatření nebylo v letošní roce potřeba tolik projektů vyřazovat,“ řekl místostarosta Jakub Malačka, zodpovědný politik za projekt Znojmo Zdravé město, pod jehož záštitou se participativní rozpočtování ve Znojmě rozjelo.

Přímo na místě proběhla i první vlna hlasování. Každý z přítomných měl možnost udělit až 5 kladných a 2 záporné hlasy, přičemž přítomní rozdali celkem 434 hlasů. Průběžné výsledky po prvním kole hlasování si můžete prohlédnout v tabulce níže. Nyní dostanou možnost vyjádřit se k jednotlivým projektům i občané, kteří se prezentace nezúčastnili, a to prostřednictvím online hlasování za pomoci systému Mobilní rozhlas. Hlasování bude spuštěno v pondělí 16. září a bude probíhat do 13. října.

„Děkujeme všem navrhovatelům, kteří se zapojili do tohoto projektu. Rádi vidíme, že lidem záleží na jejich okolí. Poděkování patří také občanům, kteří za námi na veřejnou prezentaci dorazili a podpořili tak jednotlivé návrhy.“ dodává místostarosta Jakub Malačka. 

Všechny projekty jsou již nyní k prohlédnutí na webu www.tvorimeznojmo.cz, kde bude umístěn také odkaz na online hlasování. Registrovaní uživatelé Mobilního rozhlasu dostanou avízo o hlasování automaticky (e-mailem či notifikací). Přímý odkaz na projekty: http://www.znojmo-zdravemesto.cz/pr-3.html.

Po sečtení hlasů z obou kol se vytvoří pořadí projektů, které určí, jaké projekty se v příštím roce budou realizovat. Na realizaci jsou vyčleněny 3 miliony korun pro projekty v městských částech a 3 miliony korun pro město Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…