Znojmo: Nizozemská reality show se točila i v Louckém klášteře

29.01.2021 7:35

Za naprostého utajení točil vloni v létě v České republice štáb nizozemské veřejnoprávní televize NPO 1 soutěžní reality show “Wie is de Mol?“ (v překladu „Kdo je zrádce?“). Natáčelo se i ve Znojmě. V druhém díle show diváci poznali tajemné prostředí Louckého kláštera.

Znojmo: Nizozemská reality show se točila i v Louckém klášteře
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Televizní soutěže se účastní deset známých nizozemských osobností, které během natáčení plní různé typy úkolů. Cílem je mezi soutěžícími rozpoznat toho, kdo hru tajně sabotuje. Do soutěže je prostřednictvím aplikace aktivně zapojena i veřejnost a fanoušci mohou každý týden prostřednictvím aplikace hlasovat pro svého podezřelého. Sledovanost prvního dílu reality show přesáhla poprvé v jednadvacetileté historii pořadu hranici tří milionů diváků.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Baleríny tančily v Louckém klášteře

Druhý díl show účinkující zavedl do Znojma, konkrétně do Louckého kláštera. Již úvodní záběr na osvětlený klášter ve tmě prozradil, že budou mít co dočinění s tajemnou atmosférou a napětím. To uvnitř ještě umocnily svíčky rozmístěné po chodbách. Soutěžící se v prostoru pohybují po tmě, plní úkoly a práci jim stěžují baleríny ozbrojeny laserovými zbraněmi. Město Znojmo získalo exkluzivní fotografie od tvůrců. Nabízí záběry balerín, které hrály v epizodě výraznou roli.

Petra Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism Benelux, které se na natáčení podílelo, uvedla, že tvůrci, kteří obvykle natáčejí ve vzdálených destinacích, si Českou republiku vybrali na základě dobré epidemiologické situace vloni v létě. Kromě Znojma natáčel padesátičlenný štáb na více než třiceti místech České republiky. Diváci seznámili například s Jaroslavickým zámkem, Mikulovem a Lednicko-valtickým areálem, Brnem a dalšími turisticky zajímavými místy nejen na jižní Moravě.

„Je to obrovský úspěch a ten nejlepší možný nekomerční způsob propagace České republiky v Nizozemsku. Pořad mohou diváci sledovat i online a na sociálních sítích existují kromě oficiálních profilů také desítky fanouškovských profilů a skupin. Mediální hodnota je proto nevyčíslitelná,“ uvedla Petra Palečková.

Více o natáčení v ČR ZDE, epizody je možné zhlédnout online ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…