Znojmo: Nová výstava na hradě nahlíží do historie muzea

16.06.2018 21:12

V pátek 15. června se na znojemském hradě otevřela pro veřejnost druhá ze tří letošních výstav k 140. výročí znojemského muzea s názvem Za starých časů.

Znojmo: Nová výstava na hradě nahlíží do historie muzea
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Výstava je zaměřena především na nejstarší historii muzea. Návštěvníci zde uvidí částečnou rekonstrukci pracovny kustoda muzejních sbírek, zásadní osobnosti v dějinách muzea, Antona Vrbky.

Prezentovány jsou také dobové fotografie někdejších podob muzejních expozic a výstav, muzejních objektů, ale také například z oprav a rekonstrukcí, jež vedly ke zkrášlování a zvelebování budov, které muzeum postupně dostávalo do své správy a umisťovalo do nich své sbírky.

Na výstavě jsou také vystaveny některé z předmětů, které se nacházely v prvních hradních expozicích, například části kroje ze Starého Šaldorfa nebo jeden z nejstarších přírůstků muzea – poměrně dobře zachovalá 56 cm dlouhá lebka medvěda jeskynního, údajně objevená v Podmolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…