Znojmo: Ohlédnutí za letošním vinařským festivalem

01.06.2019 10:45

Letošní 11. ročník festivalu, který 8. května přivítal rekordních 9900 lidí, je už sice minulostí, ale můžeme se za ním ohlédnout díky novému videu. V něm je vidět, že město bylo zaplněné po celý den, všichni se dobře bavili a vína návštěvníků chutnala. Nechť je tento spot také pozvánkou na 12. ročník, který se i příští rok koná v tradičním termínu 8. května!

Znojmo: Ohlédnutí za letošním vinařským festivalem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Milovníci kvalitního vína, dobré hudby a lahodné gastronomie zaplnili nejen Horní náměstí, kde probíhal hlavní program, ale i přilehlé odrůdové ulice – Sauvignonovou ulici, Ryzlinkový trh a Veltlínské náměstí. Z programu jsme mohli slyšet folklórní soubor Ženičky a Klebetnice, Lakomou Bárku, balkánský temperament v podání Shum Davar nebo Objev roku 2019 – děvčata z Vesny.

V rámci festivalu, kde se nabízelo 81 vín odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené od 17 vinařů VOC Znojmo, se vypilo celkem 5270 lahví, tedy 79 000 degustačních vzorků.

Festival se konal pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a za podpory Vinařského fondu ČR a města Znojma. Další ročník festivalu se koná 8. května 2020.

Video z Festivalu vína VOC Znojmo 2019, které pochází z dílny společnosti VideoBrothers, je ke zhlédnutí ZDE nebo na webu ZDE v záložce Festival vína VOC Znojmo. Přímý odkaz na video je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…