Znojmo: Opravy domu na Slepičím trhu nijak neomezí provoz podzemí v hlavní sezóně

08.06.2022 21:49

Město Znojmo v letošním roce bude pokračovat s opravami městského domu na Slepičím trhu, kde se mimo jiné nachází vchod do Znojemského podzemí.

Znojmo: Opravy domu na Slepičím trhu nijak neomezí provoz podzemí v hlavní sezóně
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Provedeny budou opravy nádvoří v prostorech vstupu, ambitu, toalet, schodiště a ochozů. I přes plánované práce bude podzemí návštěvníkům otevřeno v průběhu hlavní sezóny bez omezení. Práce budou zahájeny v následujících dnech.

Městský dům je goticko-renesanční stavbou z druhé čtvrtiny 16. století s jednoduše členěnou fasádou. V prostorech vstupu, ambitu, schodiště a ochozů dojde k výměně dlažby. Dlažba ambitu bude snížena na úroveň nádvoří. Dojde také k částečné výměně střešní krytiny nad prostorem schodiště, kompletní rekonstrukcí projdou toalety. V prostorách schodiště budou opraveny statické poruchy zdiva včetně nových omítek, budou opraveny schodišťové stupně, zábradlí a vyměněny parapety oken.

Budova je kulturní památkou a rekonstrukce domu bude probíhat pod dohledem památkové péče.  Celková investice města bude bezmála 2,5 milionu korun (bez DPH).

Provoz podzemí bude omezen v podzimních měsících, kde se rekonstrukce zaměří na průchod kolem pokladny. S ukončením prací se počítá v listopadu tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…