Znojmo: Parky budou střežit společné hlídky policistů a strážníků

11.08.2022 16:14 | Tisková zpráva

Pořádek v městských parcích budou ve Znojmě nově zajišťovat spojené hlídky státní a městské policie. Společně budou dohlížet na dodržování pořádku v Dolním, Středním a Horním parku.

Znojmo: Parky budou střežit společné hlídky policistů a strážníků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Cílem smíšených hlídek je zajištění veřejného pořádku, předcházení vandalismu a zvýšení bezpečí občanů. S ohledem na aktuální dění v parcích, chystáme také další opatření,“ říká starosta města Znojma Jakub Malačka.

Do současné chvíle hlídkovala v parcích vždy jednočlenná hlídka Městské policie Znojmo. To se od dnešního dne změní. Nyní budou hlídky výhradně dvoučlenné. „Reagujeme tak na četnější stížnosti občanů, které jsme v poslední době obdrželi, i na data z pocitové mapy,“ doplňuje Jakub Malačka.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Na bezpečí ve Středním a Dolním parku již od nového roku dohlížejí také tři nové kamerové body. „Ty nám pomohly vyřešit již několik krizových situací. V období letních prázdnin se ovšem v parcích zdržuje více osob a dochází zde častěji k různým přestupkům. Jsme proto moc rádi, že naše řady posílí policisté,“ říká ředitel Městské policie Znojmo Petr Hladký.

Díky spojení policistů a strážníků budou hlídky posilněny a zefektivněny, přičemž v každé hlídce zůstanou zachovány pravomoci obou složek. Hlídky budou spolu kooperovat od odpoledních do večerních hodin. Průběžně bude probíhat vyhodnocení, nakolik se tato spolupráce osvědčila a jakým způsobem bude spolupráce dále pokračovat.

„Naše hlídky jsou zabezpečováním veřejného pořádku po celém služebním obvodu ORP Znojmo a přilehlých vesnic sice velmi vytížené, ale našim zájmem je také to, aby byl ve Znojmě pořádek. Jsme rádi, že nás město a městská policie oslovili a společnými silami přistoupíme ke společným hlídkám,“ říká nadporučík Petr Pokorný, vedoucí obvodního oddělení Znojmo.

S prevencí by mohl také pomoci asistent prevence kriminality Městské policie Znojmo. Město Znojmo vyhlásilo výběrové řízení na tuto pozici. Hlavním důvodem je snaha o lepší spolupráci s romskou komunitou. Přihlášky do výběrového řízení je možné zasílat do 25. srpna s možným nástupem od října letošního roku. Kompletní informace o výběrovém řízení jsou dostupné ZDE v sekci Pracovní příležitosti (přímý odkaz ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…