Znojmo: Po mostě na Pražské už v srpnu

20.06.2019 14:47

Včera proběhl další kontrolní den na stavbě obchvatu, kde se aktuálně staví úsek mezi kasárenskou a únanovskou křižovatkou. Nejvíce práce mají stavbaři u napojení obchvatu na silnici na Prahu, kde i aktuálně platí částečné dopravní omezení. Po nově vybudovaném mostě, který se nachází právě u výpadovky na Prahu, budou řidiči jezdit už od 1. srpna.

Znojmo: Po mostě na Pražské už v srpnu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Důvod je jednoduchý. Stavbaři totiž musí vybudovat druhý jízdní pruh aktuálně stavěného napojení obchvatu na stávající silnici, a tak se doprava odkloní právě na most,“ vysvětluje starosta Jan Grois, který se kontrolních dnů pravidelně zúčastňuje. Stejně jako teď se tu i od 1. srpna bude jezdit kyvadlově. Více informací k dopravnímu omezení najdete ZDE.

Se stavbou obchvatu se pojí i další dobrá zpráva. „Opravujeme nyní polní cestu kolem židovského hřbitova, kterou Přímětičtí využívali jako objízdnou trasu v zimních a jarních měsících, když byla z důvodu stavby obchvatu uzavřena Přímětická, resp. Hlavní ulice,“ doplňuje Grois. Hrboly a výmoly zmizí do konce týdne, na polní cestu položí kompletně novou pěticentimetrovou krycí vrstvu.

Aktuálně stavěná část obchvatu o délce cca 3,5 km od kasárenské po únanovskou křižovatku bude zprovozněna na podzim 2019.

Vybraná data ke stavbě obchvatu Znojma
(od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celková délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3
    (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu Znojma
Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. S jejím budováním se začalo v lednu 2017 a hotovo má být na podzim 2019. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude aktuálně stavěná část tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…