Znojmo: Potřebujete poradit se svým návrhem? Přijďte na konzultaci

24.04.2022 11:28 | Tisková zpráva

První fáze pátého ročníku participativního rozpočtování Tvoříme Znojmo je v plném proudu. Navrhovatelé mohou své návrhy, kterými zlepší své okolí, podávat do 31. května. S přípravou návrhu se mohou poradit. Město Znojmo chystá pro zájemce konzultační odpoledne ve středu 4. května od 16:00 hodin v zasedací místnosti zastupitelstva (Obroková 1/12).

Znojmo: Potřebujete poradit se svým návrhem? Přijďte na konzultaci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na konzultaci budou přítomni zástupci vybraných odborů Městského úřadu Znojmo. Ti navrhovatelům poradí, jak je daný projekt náročný z hlediska financí, zda existují překážky ze strany legislativy nebo majetkoprávních vztahů a další informace.

Navrhovatelé tak mohou získat praktické informace, které usnadní tvorbu jejich návrhu. Správná tvorba a formulace návrhu může zvýšit šance samotného projektu při následném posouzení jeho proveditelnosti.

Tvoříme Znojmo 2023

Svůj návrh může podat každý občan s trvalým pobytem ve Znojmě (vč. městských částí) starší 18 let, a to do 31. května 2022. Navrhované projekty by měly mít minimální hodnotu 50 000 korun a maximální 1 000 000 korun. Celkem ze svého rozpočtu město vyčlenilo 2 miliony korun na návrhy umístěné ve městě Znojmě a 2 miliony na návrhy v městských částech. Každý navrhovatel, jehož návrh projektu bude splňovat povinné náležitosti a bude proveditelný, musí představit návrh na veřejné prezentaci 6. září 2022. Zde také proběhne jediná možnost osobního hlasování. Podporu pro své projekty mohou navrhovatelé získat poté v online hlasování (7. – 30. září 2022). Vítězné návrhy musí projít schválením radou a zastupitelstvem města. Realizace projektů pak nastane v roce 2023.

Všechny potřebné informace, pravidla i přihlašovací formulář naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

19:06 Cheb: Karlovarská deklarace požaduje urychlenou elektrifikaci trati na Norimberk

Výsledkem česko-bavorsko-saského summitu o přeshraniční dopravě, který se za účasti českého ministra…