Znojmo: Práce na opravě fasády Domu umění již začaly

06.06.2018 7:37

Jedna z nejkrásnějších renesančních budov na Masarykově náměstí ve Znojmě, Dům umění, která je zároveň i sídlem výstav Jihomoravského muzea Znojmo, dostane letos novou tvář. Práce na opravě fasády zde již začaly a náklady na ně se vyšplhají až na 2, 5 milionů korun (dotace z Programu 1 milion korun).

Znojmo: Práce na opravě fasády Domu umění již začaly
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dům umění, dříve známý také jako Slavíkovský palác, je v majetku města Znojma. Kromě jeho přední části na Masarykově náměstí, k němu patří i nádvoří a druhá budova na ulici Dolní Česká, na které je k vidění původní sgrafitová fasáda s psaníčky. Již v minulých týdnech se začala oklepávat nesoudržná omítka, následně se omítka opraví a obnoví nátěr. Práce by měly být dokončené v září.

Kromě fasád se také opraví klempířské prvky na atice budovy a repasují se všechna okna přibližně za 750 000 korun. Celková investice na opravu Domu umění tak činí více než 3 250 000 korun.

Dům umění dnes slouží účelům Jihomoravského muzea ve Znojmě, které zde prezentuje stálé expozice a výstavy převážně soudobého výtvarného umění. V přízemí se nachází víceúčelový sál pro příležitostné výstavy, přednášky a konference a v prostoru nádvoří se v létě pořádají například menší koncerty nebo akce pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…