Znojmo: Přes léto bude opraveno několik komunikací

09.08.2017 13:01

I v letních měsících se ve Znojmě a okolí rozjede těžká technika. V plánu je v nejbližší době oprava několika komunikací, a to mimo centrum města. Menší stavební úpravy se aktuálně řeší i v Mramoticích a Popicích.

Znojmo: Přes léto bude opraveno několik komunikací
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Jednou z těchto stavebních akcí bude oprava místní komunikace na jižním okraji města – v ulici Klínek. „V této lokalitě se bude opravovat stávající cesta, je již nevyhovující vzhledem k tomu, že už zde stojí rodinné domy. Samozřejmé je i rozšíření veřejného osvětlení,“ vyjádřil se k opravám starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. Cestu ze štěrku, písku a kamení tak nahradí nová komunikace, na kterou navazují vjezdy domů. Celková investice opravené části (celkem 170 metrů cesty) přesahuje částku 1 600 000 korun.

Finančně nákladnější je plánovaná oprava zatím nezpevněné cesty v Konicích (za kostelem, směrem ke hřbitovu), jedná se téměř o polovinu delší trasu. Je rozdělena na dvě části – trasu C, která je dlouhá 21 metrů, a trasu D s délkou 289 m. „Konice se nachází v ochranném pásmu Národního parku Podyjí, jednali jsme proto se Správou Národního parku, která se záměrem této stavební činnosti musela souhlasit a vyloučit ohrožení nebo případné poškození lokality,“ uvedl starosta Gabrhel. Po celé délce opravované trasy bude položena betonová dlažba, která naváže na stejným způsobem opravenou část. „Povrch se zvolil tak, aby nenarušil krajinný ráz a vzhled objektů chráněného území,“ dodal starosta. Oprava včetně vybudování osvětlení a zajištění odvodnění napojením na stávající děšťovou kanalizaci zde vyjde město přibližně na 4 410 000 korun.

Menší opravy si vyžádaly i komunikace v příměstských částech Popice a Mramotice, a to na polních cestách. „I v Popicích jsme před realizací museli jednat se Správou Národního parku Podyjí. Opět šlo o zvolení vhodného povrchu, který nenaruší zdejší prostředí,“ komentuje opravy starosta Gabrhel. V Popicích tak proběhne celoplošná oprava vyhovující štěrkodrtí. Další úprava čeká polní cestu v Mramoticích (směrem na prádelnu) – zahrnuje úpravu terénu a pokrytí asfaltovým recyklátem. Opravy v Popicích a Mramoticích dosahují částky 350 000 korun a jsou hrazeny z financí rozpočtu určených na opravy a údržbu povrchů ve Znojmě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…