Znojmo: Přijďte diskutovat o revitalizaci parku Kolonka

12.01.2020 7:35

Znojemská radnice zve všechny na veřejné projednání, kde proběhne představení záměru revitalizace parku Kolonka (tj. vnitroblok ulic Pražská, Slovenská a Jugoslávská) a následně i diskuze s veřejností. Uskuteční se ve čtvrtek 30. ledna od 16:00 hodin v Konferenčním sále Agrodomu na Dvořákově ulici.

Znojmo: Přijďte diskutovat o revitalizaci parku Kolonka
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Hlavním cílem projednání je představit veřejnosti záměr revitalizace a současně dát obyvatelům možnost podílet se na finální podobě její realizace. Náměty, které vzejdou z diskuze, totiž budou zapracovány do projektové dokumentace. „Pokud vás zajímá zeleň a chcete tímto způsobem ovlivnit další rozvoj Znojma, přijďte a zapojte se do diskuze,“ zve místostarosta Jakub Malačka, odpovědný politik za Zdravé město Znojmo.

Diskuzi povedou architekti Michal Říčný a Petr Todorov a zahradní a parková inženýrka Eva Wagnerová.

Obnova Kolonky začala v podstatě již v roce 2016, kdy se zde otevřelo nové street workoutové hřiště. V následujících letech zde bylo rozšířeno a doplněno stávající dětské hřiště, proběhlo ozdravení stromů a ve spolupráci s veřejností bylo vysazeno 52 nových stromů.

V loňském roce sem město díky participativnímu rozpočtu Tvoříme Znojmo umístilo houpačku pro děti na vozíčku. Nyní se plánuje pokračování revitalizace, která se týká nejen zeleně, ale také cest a mobiliáře. Celý park by tak získal ucelený vzhled.

Veřejné projednání, stejně tak jako jiná setkávání a veřejné diskuze mezi vedením města Znojma a veřejností, se koná pod záštitou projektu Zdravé město Znojmo.

Zdravé město Znojmo
Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování, a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Mezi hlavní aktivity Zdravého Znojma patří veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dni Země, Dni bez aut, Dnům zdraví či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…