Znojmo: Přijďte diskutovat s vedením města a ovlivněte jeho budoucí rozvoj

29.03.2019 11:38

Svými názory a podněty můžete ovlivnit další rozvoj města Znojma. „Letos nás čeká již šestý ročník Fóra Zdravého města. Jedná se o další skvělý způsob osobní komunikace s veřejností. Moc se těším na nové podněty od občanů,“ říká místostarosta Jakub Malačka. Fórum Zdravého města Znojma (dále jen Fórum) se uskuteční ve čtvrtek 11. dubna od 16:30 hodin ve velkém štukovém sále v Louckém klášteře.

Znojmo: Přijďte diskutovat s vedením města a ovlivněte jeho budoucí rozvoj
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Výstupem Fóra bude stanovení deseti nejzásadnějších problémů města z pohledu obyvatel (tzv. „10P“). Na úvod budou přítomní přivítáni vedením města a seznámeni s pokroky v rámci realizace desatera problémů města Znojma z loňského roku. Výsledky loňského ročníku lze dohledat ZDE, přímý odkaz ZDE.

Dále bude následovat diskuze k jednotlivým tématům, kde budou nápomocni vedoucí pracovníci městského úřadu s finální formulací jednotlivých podnětů. Jednotlivými tématy budou: občan a úřad; veřejná prostranství a budovy; doprava a infrastruktura; životní prostředí a odpadové hospodářství; místní ekonomika a podnikání; kultura a místní tradice, cestovní ruch; sociální oblast a zdravotnictví; vzdělávání, výchova a sport. Nebude chybět oblíbený „stůl mladých“, kde žáci a studenti místních škol mohou formulovat problémy napříč všemi výše uvedenými oblastmi.

Doprovodný program – výstava obrázků na téma Den země a příroda Znojemska

V rámci programu proběhne i výstava obrázků na téma „Den Země a příroda Znojemska“, které tvořili studenti Gymnázia, Střední pedagogické školy, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Znojmo. Svým hlasováním můžete rozhodnout, kteří tři autoři budou za svá díla odměněni. Z nejlepších obrázků bude následně vytvořen kalendář města Znojma na rok 2020. Nebude chybět ani drobné občerstvení a tombola.

Fórum Zdravého města
Fórum Zdravého města, které je součástí aktivit Zdravého města Znojma, je každoročně se opakující veřejné projednání, jehož cílem je získat co nejširší zpětnou vazbu od občanů. Účastníci se mohou vyjádřit k jakémukoli tématu, problému či oblasti, které je z jejich pohledu problematické a zaslouží si pozornost.

Zdravé město Znojmo
Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování a především prostřednictvím spolupráce s veřejností. Mezi hlavní aktivity Zdravého Znojma patří veřejná projednávání klíčových projektů s občany, pravidelná setkávání v rámci Fóra Zdravého města či kampaně ke Dni Země, Dni bez aut, Dnům zdraví či akce v rámci projektu Rodiny Okurkovy, který se zaměřuje na odpady, čistotu a zeleň ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…