Znojmo: Radní schválili tři významné investiční akce

07.05.2019 14:47

Realizaci hned tří investičních akcí v centru města schválili radní na svém pondělním zasedání: demolici bývalého sídla Městské zeleně na Pražské ulici, další etapu sanaci skal v údolí řeky Dyje a zateplení střechy DPS Vančurova. Celkem se jedná o investice za více než 9 milionů korun.

Znojmo: Radní schválili tři významné investiční akce
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Demolice objektu po Městské zeleni

Bývalé sídlo Městské zeleně Znojmo na Pražské ulici půjde definitivně k zemi. Radní schválili plánovanou demolici budovy, ve které do roku 2014 sídlila Městská zeleň. „Část areálu se nám podařilo odstranit ve spolupráci s hasiči z Hlučína, na demolici budovy hned u silnice ale už musí nastoupit specializovaná firma,“ vysvětluje starosta Grois. Nejvýhodnější nabídku v e-aukci podala firma PB SCOM, a to 1,2 milionů korun. S demolicí začne firma v průběhu května a potrvá maximálně čtyři měsíce.

Prostor, který nyní slouží jako provizorní odstavná plocha, chce město jako prostor pro parkování nechat i posléze. Zda se tu vybuduje klasické parkoviště, nebo parkovací dům, vedení města zatím nerozhodlo.

Sanace skal v údolí řeky Dyje

Město hodlá stabilizovat další dvě skalní stěny v údolí řeky Dyje. Jedna se nachází pod ulicí Vinohrady a druhá navazuje na již sanovanou stěnu v ulici U Obří hlavy. „Jde o investici ve výši 3 980 000 korun, přičemž 85 % nákladů by měla pokrýt dotace z Operačního programu Životní prostředí,“ připomíná starosta Grois. Práce bude realizovat firma Vertico, s.r.o., která v e-aukci podala nejnižší nabídku.

Jedná se již o čtvrtou etapu sanace skal a o poslední, kterou má město vyprojektovanou, další případné etapy se budou realizovat dle potřeby. V minulých letech byly realizovány sanace v ulicích Napajedla, Koželužská a Dyjská a rozsáhlá sanace skalního masivu v ulici U Obří hlavy (2016). Vloni se sanovaly další skalní stěny v ulicích Koželužská a Napajedla. I zde většinu nákladů pokryla právě dotace z evropských fondů.

Zateplení střechy na DPS Vančurova

Další investice půjdou do zlepšení života seniorů. V DPS Vančurova (= byty zvláštního určení, dříve známé jako domy s pečovatelskou službou) vedení města letos nechá zateplit střechu. Práce, které si vyžádají investici ve výši 4,5 milionů korun, provede firma Stavospol Znojmo, která v e-aukci podala nejvýhodnější nabídku. „Život seniorů v DPS Vančurova se snažíme zlepšovat kontinuálně. Před dvěma lety jsme tu kompletně vyměnili okna a modernizovali výtah,“ vyjmenovává investice starosta Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.