Znojmo: Radnice bude řešit parkování ve městě

18.04.2015 12:52

Parkování v centru, záchytná parkoviště pro dojíždějící za prací nebo hustá doprava samotným centrem památkové rezervace. Problémy, které trápí snad všechna větší města.

Znojmo: Radnice bude řešit parkování ve městě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Podobně je na tom i Znojmo – ostatně problematika parkování se dostala mezi sedm nejpalčivějších problémů města, jak je definovali občané v rámci projektu Zdravé Znojmo na Fóru zdravého města v květnu loňského roku. Návrh koncepčního řešení těchto problémů má přinést studie parkování, kterou zadali znojemští radní.

Základem studie je získání informací o dopravním chování vozidel v centru, tj. realizace dopravního průzkumu terénním šetřením. Zkoumat se bude jak doprava v pohybu (tranzit městem, intenzita dopravy), tak doprava v klidu, tj. chování parkujících aut – např. jak dlouho zde auta parkují, zda parkují více bydlící nebo podnikající nebo v jakou denní kapacitu je největší nedostatek parkovacích míst. Studie se bude zabývat jak dopravou v městské památkové rezervaci, tak i v okolí centra. Konkrétní návrhy opatření budou vycházet z dopravního průzkumu a relevantních dat, které budou v rámci studie získány.

Cílem koncepce je navržení takových opatření, která zamezí tranzitní dopravě městskou památkovou rezervací a celkově zklidní centrum. Zároveň má být zajištěno dostatek parkovacích míst pro krátkodobé stání, pro dlouhodobé stání bydlících i pro podnikající, kteří své auto potřebují přímo ke svému podnikání. V okolí centra má být systémově řešeno parkování pro dojíždějící do centra tak, aby ti, kteří bydlí v ulicích blízko centra, nebyli tímto hendikepováni.

Náklady na zpracování studie si rozdělí město Znojmo se společností .A.S.A. Eko Znojmo, která ve městě provozuje placená parkoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.